Hovedinnhold

Carlsen om å avsløre kjæreste: - Vi får se

Ble spurt av indisk journalist etter VM-seieren

VERDENSMESTER: Magnus Carlsen smiler på dagens pressekonferanse i Chennai. Foto: NTB Scanpix
VERDENSMESTER: Magnus Carlsen smiler på dagens pressekonferanse i Chennai. Foto: NTB Scanpix
CHENNAI (VG) Verdensmester Magnus Carlsen (22) fikk spørsmål om han ville avsløre navnet på kjæresten sin på pressekonferansen etter dagens parti.

Denne saken handler om:

En indisk journalist, som tydeligvis tok det for gitt at sjakk-ikonet har fast følge, henvendte seg til den norske verdensmesteren med følgende spørsmål:

- Da du var her i Chennai i august, spurte jeg deg om kjæresten din. Du sa du at du kun tenkte på VM. Nå har du vunnet. Kan du avsløre navnet på jenta i livet ditt?

Magnus Carlsen, som oppga at han var singel i et portrettintervju som sto på trykk i VG Helg i oktober, trakk litt på smilebåndet.

- Vi får se, svarte han - før han lente seg kjapt tilbake i stolen med en uttrykksløs mine i ansiktet.

Det kokte rundt 22-åringen etter at han spilte remis mot Viswanathan Anand i det tiende partiet - og dermed ble verdensmester.

- Feilene han gjorde er uvanlige, i den forstand at han vanligvis ikke gjør sånne feil, men det er lettere å gjøre feil i lange, tette partier, sier Carlsen.

Journalister og fotografer flokket seg rundt ham etter pressekonferansen, og det var til tider kaotiske tilstander.

Fullt fokus på sjakk

- Anand har vært verdensmester i mange år, og han er åpenbart en av de beste noensinne. Jeg er beæret over å få spille mot ham, og veldig glad over å ha slått ham, sier Carlsen, som takket for måten har blitt tatt vare på India.

- Jeg har blitt behandlet på en glimrende måte, alle ønskene mine har blitt tatt til følge, og for teamet mitt også. Det har gått over enhver forventning, sier han.

Han fikk ingen flere kjærestespørsmål, men han ble blant annet spurt om det hadde sunket inn at han nå kan kalle seg verdensmester.

- Jeg tror ikke jeg skal svare på det. Jeg er veldig, veldig glad for å ha vunnet og at jeg er ferdig med kampen. La oss skrive historien senere, sier han.

VG DIREKTE: Se oppsummering og chat i VGs direktestudio 

Da Hans Olav Lahlum portretterte Carlsen i VG Helg før VM, oppga 22-årigen «singel» som sivil status.

- Jeg har bevisst valgt ikke å ha langvarige forhold, for å ha fullt fokus på sjakken. Og det er ikke lett å kombinere et forhold med å reise og konkurrere så mye som jeg gjør nå, sa Carlsen.

Kortvarige forhold

- Det kan jeg nok omvurdere - men før denne VM-matchen leser jeg ikke kontakthenvendelser hverken fra sjakkdamer eller andre damer.

- Det du sier nå er altså at du fortsatt er singel, men har hatt flere kortvarige forhold til kvinner? undret Lahlum.

- Ja!

Ifølge Carlsen var han mer populær blant damene i alderen 16-18. Men etter VM-seieren i Chennai når nok populariteten nye høyder. Manager Espen Agdestein avslørte under VM at det kommer mange elektroniske frierbrev.

- Det kommer mye fanpost, men heller ikke jeg kan følge med på alt som kommer, sa Agdestein til VG.

Artikkelen fortsetter under bildet.

REMIS: Viswanathan Anand og Magnus Carlsen under dagens parti. Foto: NTB Scanpix
REMIS: Viswanathan Anand og Magnus Carlsen under dagens parti. Foto: NTB Scanpix

Ifølge manageren kommer de aller fleste frierbrevene aldri frem til Carlsen. De fleste stopper hos manageren.

- Jeg vet ikke om det meste som Espen sier nei til. Og jeg vil ikke vite det heller, har Carlsen uttalt til VG.

- Der var det mye mer pågang da jeg var i alderen 16-18. Den gang fikk jeg ganske mange kontaktforespørsler fra sjakkjenter i ulike land. Det roet seg veldig etter at jeg passerte 20, fortalte han i VG Helg-intervjuet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport