Hovedinnhold

Carlsen motiverer med «mobbing»

… men Agdestein advarer mot frekke Carlsen-kommentarer

TROMSØ (VG) Her går Magnus Carlsen (23) bort til lagkamerat Kjetil A. Lie (33) og minner ham på hvor dårlig han har spilt så langt i sjakk-OL.

Denne saken handler om:

Det til tross for at det kun var minutter igjen før partistart i den svært spennende landskampen mot Polen i går.

VG Direkte:Aronian-Carlsen | Agdestein-Sargissian | Movsesian-Hammer | Johannessen-Akopian

– Som vanlig er det Magnus som kommer med spydigheter. Han sa vel: «Jeg kom bort hit for å sette litt press på deg», sier Kjetil A. Lie når han ser VGs bilde av situasjonen.

Men sosialarbeideren fra Porsgrunn svarte på Carlsens frekke utspill med storspill og remis med svarte brikker mot en antatt sterkere sjakkspiller.

Les også:Slik avgjøres sjakk-OL.

– Han minnet meg på hvor dårlig jeg har gjort det i turneringen. Nå må du skjerpe deg, liksom. Han er ikke sånn hele tiden, men vi har en slik tone, så det er ikke noe problem, fortsetter 33-åringen.

Uproblematisk

Lies prestasjon bidro til at Norge tok en sterk seier mot 15.-rangerte Polen med sifrene 2,5 mot 1,5. Carlsen vant sitt parti, mens Simen Agdestein og Jon Ludvig Hammer spilte remis.

Lie hevder han ikke lot seg påvirke av Carlsens utspill før gårsdagens parti.

– Jeg tar det med fatning. Jeg vet hvor dårlig jeg har gjort det hittil, så det er ikke noe problem at han påpeker det. Det er egentlig ganske greit at vi kan le litt av det.

– Men i dag (i går) spilte jeg et bra parti, så nå burde han skryte av meg, smiler Lie.

Magnus Carlsen husket ikke hva han hadde sagt da VG møtte han etter seieren mot polakken Radoslav Wojtaszek.

<p>FORSIKTIG: Simen Agdestein (47) lo av Carlsens spøk, men mener han bør være litt forsiktig med spydighetene sine.<br/></p>

FORSIKTIG: Simen Agdestein (47) lo av Carlsens spøk, men mener han bør være litt forsiktig med spydighetene sine.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen, NTB scanpix

– Et eller annet frekt, tipper jeg. Det var sannsynligvis ikke noe fint. Men han tar det pent. Altså, jeg har kjent Kjetil i veldige mange år, og vi liker å spøke litt. Og så er det gøy at det som oftest er på hans bekostning, sier Carlsen, som var imponert over Lies innsats mot Polen.

– Det var jo ikke tvil om at han var motivert i dag. Han ville takke for sjansen mot en god spiller, og han leverte glimrende.

Lagkamerat Simen Agdestein ble overrasket over Carlsens utspill til Lie.

– Magnus er proppfull av humor. Det var selvfølgelig bare humor, ler 47-åringen til VG.

– Men man må være litt forsiktig med sånt. Det er ikke noe gøy å spille dårlig sjakk. Da er man ikke så mottagelig for fleiper, sier han.

Humor

Norges lagleder, Ole Christian Moen, strålte etter den norske seieren i går. Og lot seg imponere av spillet til Kjetil A. Lie.

– Kjetil fikk dårlig tid og ble stående trangt, men klarte altså å sikre en komfortabel remis, sier Moen.

Han måtte le av Carlsens «frekke» kommentar til lagkameraten.

– Dette her er litt av den interne humoren i laget. Han er den suverene. Det skal vi være glade for. Det gjenspeiler seg lett i samtalen også.

PS! Norge møter i dag Armenia, og det er duket for et gigantoppgjør på bord én, der Magnus Carlsen med svarte brikker møter verdenstoeren blant aktive spillere, Levon Aronian. VG følger de norske partiene trekk for trekk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport