Hovedinnhold

Carlsen maktet ikke presse Vachier-Lagrave med hvit: – Pinlig

<p>NY REMIS: Magnus Carlsen måtte ta til takke med nok en remis i Norway Chess. </p>

NY REMIS: Magnus Carlsen måtte ta til takke med nok en remis i Norway Chess. 

Foto: Ole Kristian Strøm, VG
(Magnus Carlsen – Maxime Vachier-Lagrave 1/2–1/2) Magnus Carlsen (26) har spilt fire hvite partier iløpet av de seks første rundene av Norway Chess. Men ikke én eneste gang har nordmannen klart å presse motstanderen.

Denne saken handler om:

For etter seks runder av Norway Chess i Stavanger har Carlsen kun to og et halvt poeng av seks mulige. 

– Det er pinlig det jeg har fått ut av de to siste partiene med hvit nå. Jeg er glad for at jeg ikke tapte igjen. Det var ikke mye annet å rope hurra for, sa en skuffet Carlsen til TV 2 etter partiet. 

Kun mareritt-utgaven i 2015, som startet med at 26-åringen rotet bort en sikker seier mot Veselin Topalov på tid, har hatt en verre poengfangst. Da sanket han kun to poeng etter de seks første partiene. 

– Dette er for dårlig, rett og slett. På de seks første rundene har han hatt fire hvite partier og to svarte. Der har han ikke klart å vinne et eneste parti, og ligger på nedre halvdel av tabellen, sier sjakkekspert Jon Ludvig Hammer. 

VG Direkte: Ekspert Jon Ludvig Hammer fulgte partiet her

Etter 20 trekk mot Maxime Vachier-Lagrave begynte spillerne å bytte av brikker, og partiet gikk sakte men sikkert mot remis.

20 trekk senere gjenstod kun begge kongene, og Carlsen rakte frem labben for å tilby remis.  

Hellelands åpenhetskrav ble avgjørende: Carlsen-VM ikke i Oslo

– Jeg skjønte ikke hva Magnus gjorde. Jeg følte at jeg sto bedre på et tidspunkt, men Magnus klarte å fokusere og utlignet fordelen, sa Vachier-Lagrave i et intervju vist på TV 2. 

Etter gårsdagens remis mot Anish Giri sa Carlsen at han følte seg tung i hodet. Det fortsatte også på runde seks av turneringen. 

 Fikk du med deg? I dag ofret ikke Magnus Carlsen bonden

– Jeg følte meg veldig bra når jeg startet, men så ble jeg tung i hodet utover i partiet. Følte jeg gjorde flere rare beslutninger og prøvde å finne noe som ikke var der. Det funker ikke i det hele tatt, sa Carlsen til TV 2. 

Så du? Aronian fintet ut Carlsen: – Et av de flotteste partiene i dette årtusenet

PSSSST! Tirsdag er det hviledag i Stavanger, så neste runde er onsdag 16.00. Da er Carlsen svart mot Vladimir Kramnik.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport