Hovedinnhold

Carlsen har signert ny sponsoravtale

<p>SNART VM: I november starter VM-matchen mot Vishy Anand i Sotsji i Russland. Der skal Magnus Carlsen drikke vann fra sin nye sponsor.<br/></p>

SNART VM: I november starter VM-matchen mot Vishy Anand i Sotsji i Russland. Der skal Magnus Carlsen drikke vann fra sin nye sponsor.

Foto: Ole Kristian Strøm, VG
NEW YORK (VG) Sjakkforbundet måtte annullere sponsoravtalen med flaskevannet Isklar. Nå har Magnus Carlsen (23) inngått avtale med samme produsent.

Denne saken handler om:

Under Sinquefield Cup, som ble arrangert i St. Louis i USA tidligere denne måneden, stilte Magnus Carlsen med vann fra Isklar til hvert eneste parti.

Carlsens manager Espen Agdestein bekrefter at de har inngått en avtale med dem.

– Den kom i stand rett etter at Magnus kom hjem fra OL. Vi er veldig fornøyd, og det er en naturlig samarbeidspartner siden Magnus hele tiden har med seg vann når han spiller, sier Agdestein til VG.

Carlsen er kjent for faste drikkerutiner når han spiller sjakk: En flaske med en blanding av appelsinjuice og vann. Manageren forsikrer at verdensmesteren fremdeles kan ta med seg det – så lenge flasken er fra den nye sponsoren.

Agdestein sier at sponsoravtalen, som ble underskrevet 1. september, er ettårig. 

VGTV:Se dokumentaren om Magnus Carlsen

Flaskevann-trøbbel

I sommer ble det kjent at det norske sjakkforbundet hadde inngått en sponsoravtale med nettopp Isklar. Allerede etter første dag av sjakk-OL i Tromsø i august ble forbundet tvunget til å fjerne flaskene. Årsaken var at arrangøren allerede hadde inngått en avtale med et annet flaskevann: Isbre.

Det førte til at Isklar sa opp avtalen med Norges Sjakkforbund.

– Vi har vært i dialog med sjakkforbundet, og fått dette avklart, sier Agdestein om deres sponsoravtale med Isklar.

Han vil ikke kommentere noe rundt hvor mye penger som ligger i avtalen.

LES OGSÅ:Her møter Magnus Carlsen sin venn Facebook-gründeren

Vil ikke kommentere økonomien

Daglig leder i United Bakeries, som eier Isklar, Remi Goulignac, sier til VG at de lenge har hatt et ønske om å inngå samarbeid med Magnus.

– Langrenn har vært en stor arena for oss, og nå har vi lyst til å dra det videre inn på sjakk.

Han vil imidlertid ikke kommentere noe om økonomien i avtalen.

– Begge parter er enige i ikke å kommentere det, sier Goulignac.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport