Hovedinnhold

Carlsen fortsatt ubeseiret mot «erkefienden»

<p>KAMPHANER: Magnus Carlsen og Hikaru Nakumara har møttes mange ganger ved sjakkbrettet. Her er de sammen i Bilbao i 2011</p>

KAMPHANER: Magnus Carlsen og Hikaru Nakumara har møttes mange ganger ved sjakkbrettet. Her er de sammen i Bilbao i 2011

Foto: Alvaro Barrientos, Ap
Verdensmester Magnus Carlsen (23) spilte et intenst parti med sorte brikker mot Hikaru Nakamura og valgte å ta remis etter 32 trekk.

Denne saken handler om:

I den andre runden av Sinquefield Cup i St. Louis tok Carlsen remis ved trekkgjentakelse. Dermed har Carlsen fortsatt ikke tapt et parti klassisk sjakk mot amerikaneren.

VG DIREKTE:Se partiet trekk for trekk

Carlsen og Nakamura har i flere år slengt med leppa mot hverandre i mediene. Under Carlsens VM-kamp i India i fjor kalte Nakamura nordmannen for sjakkens «Sauron», den onde trollmannen i Ringenes Herre.

Men Nakamura, rangert som verdens femte beste, har aldri slått Carlsen tross flere ti-talls forsøk. Stikkene fra Nakamura har Carlsen besvart med blant annet å kalle ham for «udugelig».

Kamphanene gikk inn i en spansk åpning, som er den mest spilte åpningen i sjakk. Men den norske sjakkeneren spilte et uventet tredje trekk, noe som gjorde at Nakamura brukte god tid på sitt neste trekk. Sjakkcomputeren Houdini, som VG benytter seg av, gav ingen av spillerne noen klar fordel etter åpningen. 

Deretter gikk spillerne inn i en veldig ubalansert stilling, som gjorde at spillerne ble nødt til å bruke lang tid på trekkene. Magnus Carlsen fikk muligheten til å ta en såkalt evigsjakk, der han kan sjakke kongen i det uendelige. Carlsen gjorde dette, og dermed endte partiet med remis.

Bulgareren Veselin Topalov på sitt andre tap på rad i Sinquefield Cup. Topalov sto godt etter åpningen mot verdenstoer Levon Aronian, men falt fullstendig sammen etter et par trekk og ble nødt til å gi seg. Fabiano Caruana leder turneringen etter to seirer av to mulige. I andre runde ble franskmannen Maxime Vachier-Lagrave slått.

Carlsen står med ett poeng etter to runder. Topalov ligger sist, mens Caruana leder turneringen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport