Hovedinnhold

Carlsen får ta avspark for Real Madrid

** Real Madrid-president Florentino Perez ringte og inviterte Carlsen
** Sjakk-kongen får gjenoppleve det stolte øyeblikket fra i fjor

<p>STOR OPPLEVELSE: Magnus Carlsen fikk ta avspark for Real Madrid i november i fjor. Det var et stolt øyeblikk for sjakk-kongen.<br/></p>

STOR OPPLEVELSE: Magnus Carlsen fikk ta avspark for Real Madrid i november i fjor. Det var et stolt øyeblikk for sjakk-kongen.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
I fjor tok en tydelig stolt Magnus Carlsen (24) avspark på Santiago Bernabeu, rett etter at han ble verdensmester i sjakk for første gang. I helgen får han sjansen på nytt.

Denne saken handler om:

- Magnus ville vel gjerne ha ligget litt lavt med dette, men med 80.000 tilskuere og et par TV-kameraer er det vel like greit å bekrefte at han skal ta avsparket for Real Madrid lørdag kveld, sier manager Espen Agdestein til VG fredag.

I morgen tidlig setter Carlsen seg på flyet i retning Madrid, for å se favorittklubben spille mot Celta Vigo.

I tillegg skal han altså inn på gressmatta og ta nok et gjevt spark på La Liga-ballen. Det er altså snakk om et såkalt æresavspark, et spark som blir gjort før kampen starter for alvor.

<p>STJERNEMØTE: På vei ut fra banen i fjor høst fikk Magnus Carlsen hilse på Sergio Ramos.<br/></p>

STJERNEMØTE: På vei ut fra banen i fjor høst fikk Magnus Carlsen hilse på Sergio Ramos.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Stor dag for sjakk-kongen

Den 30. november i fjor opplevde Carlsen et øyeblikk som for ham var veldig stort. Han hadde nettopp blitt verdensmester i sjakk etter å ha slått Vishy Anand i indiske Chennai, og Real Madrid ønsket å gi ham en hyllest.

Det gjorde de ved å invitere ham til Santiago Bernabeu, og la ham få ta avspark. Da Real Madrid-spillerne var klare kom Carlsen inn og sentret ballen til sine favorittspillere i hvitt.

Han fikk også tatt både Xabi Alonso og Sergio Ramos i hånden før han ruslet av matta og videre opp på tribunen.

Bildespesial:Slik så det ut da Carlsen tok avspark for Real Madrid i fjor

Ser kampen med presidenten

I år som i fjor er det klubbpresidenten i Real Madrid som har invitert Carlsen.

- Det kom brev fra Florentino Perez med gratulasjon etter VM-kampen. De er jo veldig klar over at Magnus er Real-fan. Noen dager senere fikk vi en telefon med forespørsel om han ville komme til denne kampen, sier Agdestein.

Ifølge manageren har spanske medier fulgt Carlsen tett under årets VM-kamp. At han nok en gang ble verdensmester sender ham ikke bare ut i midtsirkelen til avspark, men også opp i presidentsuiten på Santiago Bernabeu for å se kampen mot Celta Vigo sammen med Perez.

- Mitt inntrykk er at opplegget er veldig likt forrige gang. Det blir spennende å se, men Magnus likte det veldig godt i fjor, sier Agdestein.

PS! Kampen mellom Real Madrid og Celta Vigo går klokken 20.00 lørdag kveld. Du kan følge utviklingen i den LIVE her.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport