Hovedinnhold

Aronian fintet ut Carlsen: – Et av de flotteste partiene i dette årtusenet

Magnus Carlsen i Norway Chess. Foto: Ole Kristian Strøm / VG
Magnus Carlsen i Norway Chess. Foto: Ole Kristian Strøm / VG Foto: Ole Kristian Strøm, VG
Armenske Levon Aronian storspilte og senket Magnus Carlsen i fjerde runde av Norway Chess.

Denne saken handler om:

Magnus Carlsen tapte det fjerde partiet da han spilte med svarte brikker mot Levon Aronian lørdag ettermiddag.

– Det var et helt fantastisk parti. Absolutt verdensklasse, sier VGs sjakkekspert Jon Ludvig Hammer.

Levon Aronian fikk tidlig overtaket med en sterk åpning. På fiffig vis skaffet 34-åringen seg et overtak ved å ofre tårnet sitt og en bonde for en løper. Til slutt tvang det frem en tabbe hos verdens beste sjakkspiller.

– Det er et kunstverk og et av de flotteste partiene vi har sett i dette årtusenet, kommenterer Hammer.

I det 31. trekket flyttet Magnus Carlsen bonden frem til e5. Nordmannen vant en bonde, men i de påfølgende trekkene fant Aronian alle de riktige trekkene og utnyttet det som viste seg å være en tabbe.

VG LIVE: Jon Ludvig Hammer fulgte oppgjøret trekk for trekk

Carlsen var naturligvis skuffet etter tapet. Tapet betyr at nordmannen kun har fått med seg 1,5 poeng av fire mulige så langt i turneringen.

– Det var utrolig dårlig! Aronian kom med interessante ting og satte meg opp i problemer. All ære til ham for det, sa sjakkstjernen til TV 2 Sportskanalen etter partiet.

– Jeg orker ikke å tenke på det som skjer fremover nå. Jeg er veldig skuffet, sa Carlsen, tydelig brydd og lei av å analysere trekkene sine i TV 2s studio.

Carlsens neste parti er mot den russisk-fødte remiskongen Anish Giri fra Nederland. Hikaru Nakamura vant sitt parti lørdag og beholder ledelsen i turneringen med tre poeng etter fire runder. Carlsen spilte remis med hvite brikker mot amerikaneren for to dager siden.

Se den prisvinnende dokumentaren «Magnus»:

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport