Hovedinnhold

Dobbeltsuksess for Nils Jakob Hoff: – Kjempemessig

<p>NORSK SUKSESS: Seks norske roere på pallen i verdenscupen søndag. Fra venstre: Olaf Tuft, Nils Jakob Hoff, Kjetil Borch, Erik Solbakken, Martin Helseth og Oscar Helvig.</p>

NORSK SUKSESS: Seks norske roere på pallen i verdenscupen søndag. Fra venstre: Olaf Tuft, Nils Jakob Hoff, Kjetil Borch, Erik Solbakken, Martin Helseth og Oscar Helvig.

Foto: Balint Czucz
Han hadde god grunn til å brøle ut sin glede. Nils Jakob Hoff (32) ledet den norske dobbeltfireren til en overraskende pallplassering i verdenscupen.

Denne saken handler om:

Og han ble dessuten hedret med pris av det internasjonale roforbundet i Polen.

– Det har vært kjempemessig, sier Hoff, som siden i fjor høst har opplevd tøffe tider sammen med kjæresten Therese Johaug. Men i Poznan handlet det ingen ting om dopingsaken, men om veteranens egenskaper som roer og «stroke» – den som  bestemmer takt og fart – for firerbåten.

Leste du? Skarstein må ro dobbelt så langt som før

Etter en sviende avslutning havnet nordmennene på bronseplass i verdenscupløpet.

– Dagens gledeligste, sier Olaf Tufte – som selv ble nummer to sammen med Kjetil Borch i Polen. Norge hadde hele fem båter i finalene og har som landslag ikke opplevd en lignende jubelhelg siden Hoff & co. tok to VM-gull i 2013.

Norge tok sin siste medalje i båttypen med OL-sølv for 25 år siden, men aldri har en norsk båt rodd fortere enn søndag. 5.39,24 på 2000 meter er ny norsk bestenotering.

– Vi har levert ganske bra ting på trening og hadde et godt løpsopplegg her. Ting begynner å falle på plass, sier Hoff. Han hadde med seg Oscar Helvig (21), Erik Solbakken (22) og Martin Helseth (22) i båten.

Tar pause: Are Strandli er finansjournalist denne sesongen

Kvartetten nærmer seg verdenstoppen. Selv om deltagelsen ikke var komplett i Poznan, har Norge potensial til å kjempe om VM-medalje i september.

Saken fortsetter under videointervjuet med Hoff etter at Johaug hadde vært CAS tidligere i juni.

– VM-medalje er mulig for flere av oss. Nå skal vi hjem å jobbe rolig videre, sier Tufte. Etter kort tids roing sammen med Borch, som ble albue-operert for seks uker siden, var bare New Zealand bedre. Målet er gull under VM i USA.

Den norske jentebåten i dobbeltsculler, Marianne Madsen/Thea Helseth, ble nummer seks i sin første finale i verdenscupen. Kristoffer Brun ble nummer fem i singelsculler lettvekt, mens pararoer Birgit Skarstein lørdag satte ny verdensrekord over 2000 meter, som er den nye distansen for funksjonshemmede.

Hoffs bakgrunn: Mobbet til skolebytte – ror for OL-plass

– Gode resultater. Vi er veldig fornøyde selv om Kristoffer (Brun) var litt uheldig i finalen etter å ha rodd godt her, mener Nils Jakob Hoff, som ikke var inne på tanken om å gi seg etter 12.-plassen i OL.

<p>DÅP: Nils Jakob Hoff sto selv for dåpen av prisbåten. Åtteren ble dynket i champagne før den nå skal fraktes til Bergen.</p>

DÅP: Nils Jakob Hoff sto selv for dåpen av prisbåten. Åtteren ble dynket i champagne før den nå skal fraktes til Bergen.

Foto: Balint Czucz

Det ble i februar kjent at han blir tildelt universitetsprisen Filippi Spirit Award for 2016. Medisinstudenten dannet for noen år siden Bergen Medisinske Roklubb, som i dag har mer enn 60 aktive utøvere. I Poznan ble Nils Jakob Hoff overrakt en åtter-båt til klubben hjemme.

– En veldig stor ære for meg. Men det er mange som har gjort en god jobb i klubben, sier Hoff.  Åtteren kan fort bli fylt av jenter.

– De fleste av medlemmene våre er jenter. Så dette er virkelig en mulighet til å få sammen et kvinnelag som kan bli best i Norge og forhåpentligvis kan det gi oss noen internasjonale roere også, sier han i et intervju med worldrowing.com.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport