Hovedinnhold

Ble mobbet bort fra skolen - tok VM-gull i dag

BEST I VERDEN: Nils Jakob Hoff (t.v.) og Kjetil Borch viste ekte seiersglede på pallen i Chungju, Sør-Korea i dag tidlig norsk tid. Foto: AP
BEST I VERDEN: Nils Jakob Hoff (t.v.) og Kjetil Borch viste ekte seiersglede på pallen i Chungju, Sør-Korea i dag tidlig norsk tid. Foto: AP
(VG Nett) Nils Jakob Hoff (28) ble mobbet så mye at han måtte bytte skole i barndommen. I dag ble han verdensmester i roing sammen med makker Kjetil Borch.

Denne saken handler om:

- Akkurat nå føler jeg meg på toppen av verden. Jeg er så lykkelig og har det så godt. Dette er den beste følelsen jeg har hatt, sier Hoff til VG etter å ha sikret seg VM-gullet i tungvekt dobbeltsculler.

Les også: Maktdemonstrasjon av Hoff og Borch

Lykkerusen over å være nybakt verdensmester står i sterk kontrast til hvordan han hadde det i barneskolealder da han ble utsatt for mye mobbing.

- Det var en veldig vanskelig tid, men det har også vært med på å bygge meg opp personlig. Det har nok også bidratt til å gjøre meg bedre rustet som idrettsutøver, sa Hoff til VG i forbindelse med at han for snart to år siden sto frem i NRK-programmet «Min idrett» og fortalte om den tøffe oppveksten.

Det at han ikke sparket fotball, men spilte harpe og piano. At han i tillegg var lubben, førte til at unge Hoff fikk gjennomgå på skolen. Det ble til slutt så ille at han måtte flytte til en annen skole.

- Hvis du ser meg som en skolegutt i midten av barneskolen - en ganske stor, lubben gutt med briller som spiller harpe. Da passer du liksom ikke inn. Du er ikke helt sånn som de andre vil du skal være, fortalte en tydelig rørt Hoff i programmet du kan se utdrag fra på VGTV.

PASSET IKKE INN: Slik beskrev Nils Jakob Hoff seg selv i barneskolealder før han byttet skole på grunn av mobbingen han ble utsatt for. Foto: Privat
PASSET IKKE INN: Slik beskrev Nils Jakob Hoff seg selv i barneskolealder før han byttet skole på grunn av mobbingen han ble utsatt for. Foto: Privat

På den nye skolen i Bergen kom han til et miljø der han fikk muligheten til å utvikle sine ekstreme ferdigheter - både som harpespiller og etter hvert som roer. Han begynte med roing fordi han ville gå ned i vekt som 15-åring

Da var målet å komme seg til OL og kjempe om en medalje. Sammen med Borch kom han til London-OL, men de ble slått ut i semifinalen. I dagens VM-finale i tungvekt dobbeltsculler var de to uslåelige. De tok kommandoen fra start, og ledet hele veien fram til målstreken etter 2000 meter.

De to norske gullheltene kunne juble vilt etter målpassering, og tok altså Norges andre gull på to dager. I går ble nemlig Kristoffer Brun og Are Strandli verdensmestere i lettvekt dobbeltsculler. Sist Norge tok en internasjonal medalje i lagroing var i Sydney-OL i 2000.

PS! Hoff spiller fortsatt harpe og holder også der et meget høyt nivå. Han vant 100.000 kroner i NRK-programmet «Kjempesjansen» - se innslaget her.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport