Hovedinnhold

Are Strandli tar ett års pause: For å ta gull i Tokyo-OL

<p>BRONSEGUTTA: Are Strandli (til venstre) og Kristoffer Brun jubler for OL-bronsen i Rio sist sommer.</p>

BRONSEGUTTA: Are Strandli (til venstre) og Kristoffer Brun jubler for OL-bronsen i Rio sist sommer.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
Fire suksessfylte sesonger endte med OL-bronse i Rio. Nå tar Are Strandli (28) pause i 2017. Roeren konkurrerer ikke denne sesongen.

Denne saken handler om:

– Hvis jeg skal ta gull i Tokyo-OL, så må jeg ta et skritt tilbake nå, sier Strandli til VG. Han trener seks «små økter» i uken, men jobber dette året først og fremst som finansjournalist i Oslo.

– Jeg opplevde et ekstremt antiklimaks etter OL og måtte gjøre noe. For å ha den riktige lysten  og motivasjonen videre tror jeg det er lurt med et roligere år nå. Planen min er helt klart å komme tilbake og ta det gullet med Kristoffer, forsikrer Stavanger-roeren.

Strandli og Brun

De internasjonale resultatene etter London-OL.

2013

EM Sevilla: 2. Verdenscup Eton: 3. VM Chungju: 1.

2014

EM Beograd: 3. Verdenscup Aiguebelette: 3. Verdenscup Luzern: 3. VM Amsterdam: 3.

2015

EM Poznan: 3. Verdenscup Luzern: 3. VM Aiguebelette 3.

2016

EM Brandenburg: 3. Verdenscup Luzern: 2. Verdenscup Poznan: 2. OL Rio: 3.

Dermed sitter hans faste makker Kristoffer Brun (28) for øyeblikket i en singelsculler. Det er fortsatt usikkert hvilken båt han skal satse på frem mot VM i USA midt i september, men han kan fort ro alene gjennom dette året.

Olaf Tufte fortsetter: Går for VM-gull

– Ingen båter er endelig bestemt foran denne sesongen, opplyser landslagssjef Johan Flodin. Strandli og Brun ble verdensmestre for fire år siden og var internasjonalt på pallen i samtlige 14 regattaer de deltok imellom OL i London 2012 og Rio-OL sist sommer.

– Olaf Tufte hadde jo bra effekt av å ta en sesong uten konkurranser etter London. Det samme kan skje med Are. Han trener godt og vi har ganske mye kontakt, sier Flodin – kåret til årets trener i norsk idrett etter de to OL-bronsene i Brasil. Olaf Tufte og Kjetil Borch havnet også på 3. plass i OL.

Borch gikk før OL ut med at han etter en vinter med flere feriereiser ønsket å ro singelsculler denne sesongen. Men sånn ser det ikke ut til å bli.

Etter OL-bronsen: – Helt ubeskrivelig

– Vi har ikke tatt noen endelig beslutning, men det kan se ut som det blir en dobbeltsculler og en dobbeltfirer, sier Flodin – som ikke setter sammen båtene før etter åpningskonkurransen på Årungen i slutten av april. Norge dropper verdenscupen i Beograd i begynnelsen av mai og sesong debuterer internasjonalt i EM.

Flodin vil ikke forskuttere at Tufte og Borch fortsetter det gode samarbeidet. Men bekrefter at begge ser bra ut.

Ifølge VGs kilder skal Olaf Tufte – snart 41 – ha dominert på landslagets treningsleir i Portugal nylig.

– Han er på samme fysiske nivå som tidligere, men jeg synes roingen hans ser enda litt bedre ut, forklarer Flodin.

Tøft press: Strandli og Brun lei slankekjøret

Bak Tufte og Borch kjemper resten av landslaget: Nils Jakob Hoff, Martin Helseth, Erik Solbakken og Oscar Helvig. Også Kris Cato Thon og Jørgen Nielsen har markert seg i vinter. Johan Flodin varslet at de unge roerne får flere sjanser denne sesongen.

– De har gjort klar fremgang og vi må tenke langsiktig frem mot Tokyo-OL i 2020, sier treneren som har et klart mål med å få med en kvinne-båt i VM. Marianne Madsen, Thea Helseth og Anna Een Sture deltok på Portugal-samlingen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport