Hovedinnhold

Hyller Michael Laudrups spillerkjøp

HIT: Michu jubler heftig for hans første scoring for Swansea. Danny Graham kommer for å gratulere på Lofthus Road. Foto: Daniel Hambury, Pa Photos
HIT: Michu jubler heftig for hans første scoring for Swansea. Danny Graham kommer for å gratulere på Lofthus Road. Foto: Daniel Hambury, Pa Photos
(VG Nett) Swansea-manager Michael Laudrup (48) roses for spillerkjøpene han har gjort i sommer.

Denne saken handler om:

«The Great Dane» har ikke fått mye lommepenger til å handle fotballgodteri, men engelske medier mener han har vært en mester til å plukke de riktige godbitene i sommer.

Den spanske midtbanespilleren Michu (26) kom fra Rayo Vallecano for mindre enn 20 millioner kroner. Han debuterte med to scoringer i 5-0-seieren over QPR på bortebane.

LIVE: Wigan - Chelsea kl 14.30. 

LIVE: Man.City - Southampton 17.00. 

«Utmerket rabattshopping»

Også Chico, som heller ikke kostet stort, var lovende i debuten. Den tredje debutanten, Jonathan de Guzman, er på lån fra Villarreal.

- Steve Caulker, Joe Allen og Gylfi Sigurdsson var tre meget viktige spillere for laget forrige sesong, men jeg synes erstatterne har gjort det bra. Spesielt Michus andre mål var bra, men også Jonathan og Chico gjorde det veldig bra, uttalte Michael Laudrup til Sky Sports etter kampen ifølge Ekstra Bladet.

Den danske avisen fikk kikke i engelske tabloidmanuser etter Laudrups fantastiske debut som Swansea-manager.

«De som har uttrykt tvil om Michael Laurdup har det som skal til for å etterfølge Brendan Rodgers, må holde munn», skriver Sunday Times.

«En overbevisende seier der alle de nyinnkjøpte spillerne imponerte», melder The Guardian.

«Vi visste ikke på forhånd hva Michael Laudrup ville bringe til Premier League. Nå vet vi det. Utmerket rabatt-shopping», skriver Sunday Mail.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ELLEVILT: Michael Laudrup viste følelser da Swansea gikk opp til 2-0. Foto: AP
ELLEVILT: Michael Laudrup viste følelser da Swansea gikk opp til 2-0. Foto: AP

- De kommer alle tre med forskjellige erfaringer. Jonathan hadde en dårlig sesong, Chico kommer fra en liten klubb, og det samme gjør Michu, som kommer fra en liten klubb i Madrid. De vil vise at de kan gjøre det like bra her som i den spanske ligaen, sier Laudrup.

- Når man kjøper spillere er kvalitet én ting. Noe annet er spillernes personligheter og holdninger, mener han.

Laudrup hadde problemer med å fatte 5-0-resulatet.

- 5-0 på bortebane mot en vanskelig motstander - det kunne jeg ikke en gang ha drømt om. Forrige sesong fikk de visst den første borteseieren 2. januar, så det er bare stort å åpne sesongen med en borteseier, sier Laudrup.

Laudrups sommerhandel:

Chico, fra Genoa for 18,7 millioner kroner.
Michu, fra Rayo Vallecano for 18 millioner kroner.
Jonathan de Guzman, lån fra Villarreal.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport