Hovedinnhold

Ny vending i spillet rundt Northug:

Pappa Northug og manageren ferdig i Nye Høyder

** Ikke lenger ansatt i selskapet som har drevet Northugs Coop-satsing
** Northug skal ha sterkt ønske om at Langås fortsetter i nøkkelrolle

<p>TETT SAMARBEID: Petter Northug og manageren Are Sørum Langås har hatt et tett samarbeid etter at Northug brøt med landslaget. Northug skal ønske manageren med videre. Her fra sesongstarten på Beitostølen.<br/></p>

TETT SAMARBEID: Petter Northug og manageren Are Sørum Langås har hatt et tett samarbeid etter at Northug brøt med landslaget. Northug skal ønske manageren med videre. Her fra sesongstarten på Beitostølen.

Foto: Mattis Sandblad, VG
Spillet om Northug-kontrakten etter promillekjøringen har tatt en ny vending. Northugs pappa John Northug og manager Are Sørum Langås er fjernet fra selskapet som gjorde Northugs privatsatsing mulig.

Denne saken handler om:

Midt i mai, etter promillekjøringen til Northug, krevde sponsoren Coop at skistjernen skulle oppheve kontrakten med Nye Høyder og sparke sitt støtteapparat. Hvis ikke var det uaktuelt for Coop å fortsette å sponse Northugs privatsatsing med ni millioner kroner i året.

Dette startet et spill rundt Northug der kontraktsstriden mellom partene havnet i hendene på advokater.

Nå har den betente situasjonen tatt en ny vending.

<p>17. mai: Nye høyder-hjemmesiden<br/></p>

17. mai: Nye høyder-hjemmesiden

Foto: Faksimile

Strøket fra ansattlisten

På nettsidene til selskapet Nye Høyder er ikke lenger Northugs manager Are Sørum Langås eller pappa John Northug en del av staben.

VG har hentet bildet av nettsiden til selskapet fra 17. mai og slik den var onsdag kveld denne uken. På listen over ansatte er det nå flere forandringer.

Fra flere uavhengige kilder blir VG fortalt at de to som er tettest på Northug har blitt sagt opp i selskapet Nye Høyder. VG får beskrevet at det for øyeblikket er laber stemning rundt Northug.

Northugs manager Are Sørum Langås vil ikke kommentere saken overhodet når VG kontakter ham.

<p>25. juni: Nye Høyder-hjemmesiden</p>

25. juni: Nye Høyder-hjemmesiden

Foto: Faksimile

Daglig leder og eier i Nye Høyder, Lars Christian Engen, sier dette til VG:

– Det er bare rykter at de er sagt opp. Det er ikke annet i dette enn at de har sluttet. Det ligger ikke noe dramatisk i det. Det var naturlig for dem. Det er Northug de har jobbet med.

Etter det VG kjenner til er det et sterkt ønske fra Northug selv at Langås får fortsette i en nøkkelrolle rundt ham. De to skal ha et meget godt forhold og Langås har hele tiden fulgt opp Northug tett etter promillekjøringen4. mai.

Driftet Northugs privatsatsing

Det er Nye Høyder som har vært ansvarlig for Northugs management, etter at skistjernen brøt med landslaget. Men etter promillekjøringen til skistjernen 4. mai, var Coops krav at Northug måtte sparke sitt eget management. Dette gjaldt blant annet Langås og John Northug som har vært ansatt i Nye Høyder.

Northug har utad uttalt at han ønsker et videre samarbeid med Coop.

- At Coop har intensjon om å fortsette samarbeidet er veldig gledelig, skrev Petter Northug i en sms formidlet til VG i midten av mai.

Reagerte på Coop-krav

Det var Langås og Nye Høyder som fremforhandlet avtalen med Coop, på vegne av Northug i fjor vår. Den hadde en minsteverdi på 9 millioner kroner per år og ble undertegnet som en treårsavtale, med visse betingelser.

Northug tegnet så en egen kontrakt med Nye Høyder der han skulle lønne selskapet for å drive sin privatsatsing. Selskapets ansatte fylte nøkkelrollene rundt Northug.

<p>TETTEST PÅ: Pappa John Northug snakker her om hvordan det er å være far til, Petter Northug, en av Norges største idrettstjerner i et møte med VG for litt over ett år siden.</p>

TETTEST PÅ: Pappa John Northug snakker her om hvordan det er å være far til, Petter Northug, en av Norges største idrettstjerner i et møte med VG for litt over ett år siden.

Foto: Øyvind Nordahl Næss, VG

Overfor NRK reagerte Nye Høyder-ledelsen midt i mai sterkt på Coops krav om sparken. De mente de også ble fremstilt som en grådig samarbeidspartner, da misnøyen til Coop ble kjent.

– Vår klient forholder seg til det på en profesjonell måte. De forholder seg til at en kontrakt er inngått for en periode. Og den akter vår klient å fullføre. Så får vi ta i mot eventuelle innspill og behandle det på vanlig måte, sa Nye Høyders advokat Morten Brandhaug i Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA til VG 22. mai.

Trener seriøst

Det som skal gjenstå før kontrakten mellom Northug og Nye Høyder kan heves, er å bli enige om den økonomiske biten. Daglig leder Engen bekrefter overfor VG at partene ikke har kommet til enighet.

Coop sa til VG sist uke at de ikke har hastverk med kontraktsstriden mellom Northug og Nye Høyder og at det viktigste for dem er at Northug trener godt.

Han har trent svært seriøst den siste måneden og deltar nå blant annet i den fire dager lange stafetten St. Olavsloppet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport