Hovedinnhold

Ferdig med Northug-etterforskningen

Ingen tiltale mot Northug før i august

<p>HER STARTET ETTERFORSKNINGEN: Petter Northug kjørte selv bilen sin som endte i autovernet tidlig morgen søndag 4.mai. Northug (innfelt) innrømmet samme dag at han hadde promillekjørt. Foto: Henrik Sundgård - Sundgård Media/Scanpix/Øyvind Nordahl Næss-VG</p>

HER STARTET ETTERFORSKNINGEN: Petter Northug kjørte selv bilen sin som endte i autovernet tidlig morgen søndag 4.mai. Northug (innfelt) innrømmet samme dag at han hadde promillekjørt. Foto: Henrik Sundgård - Sundgård Media/Scanpix/Øyvind Nordahl Næss-VG

Etterforskningen av Northug-saken er ferdig. Men det kommer ingen påtaleavgjørelse i saken før tidligst i slutten av august.

Denne saken handler om:

Politiet har etterforsket Northugs promillekjøring siden han kjørte av veien 4. mai på Byåsen i Trondheim. De siste ukene har det vært detaljer i saken som har gjort at etterforskningen ikke har blitt fullført.

- Saken er nå ferdig etterforsket. Men det kommer ingen påtaleavgjørelse i saken før sommerferien, sier politiadvokat Monica Estenstad i Sør-Trøndelag Politidistrikt til VG.

Skaffet oversikt over inntekten

Hun forteller at politiet nå har fullført både etterforskningen av promillekjøringen og skaffet seg oversikt over Northugs inntekt. Det måtte de ha klarhet i før de kan komme med en tiltale, om den kommer. For Estenstad påpeker at påtaleavgjørelsen ikke er tatt og dermed er ikke det formelle på plass før en siktelse med begjæring om tiltale fra politiet kan komme.

Promillekjøringen til Northug går som tilståelsessak. Northug innrømmet selv promillekjøringen offentlig, allerede samme dag som han hadde kjørt av veien.

- Det kommer ikke noe før etter siste halvdel av august, sier Estenstad.

Da hadde han hatt nachspiel i sitt eget hus i Trondheim noen hundre meter fra rundkjøringen der han smalt i autovernet.

Politiet sa at de ikke kom til å opplyse om Northugs promille når de fikk svar på prøvene fra Folkehelseinstituttet. En slik opplysning måtte i så fall komme på initiativ fra Northug selv. Det initiativet har ikke kommet.

Innrømmet høy fart og promille

I en tiltale er det vanlig at promillen blir opplyst, men Estenstad vil ikke snakke om noen fremtidig siktelse ettersom påtaleavgjørelsen ikke er tatt.

VG møtte Northug dagen etter promillekjøringen i en kjeller i fjellbygda Storlien. Da var Northug knekt.

- Vi hadde ikke noe plan bak. Da vi setter oss i bilen kjører vi ikke mange hundre meterne før det går for fort, og vi kjører rett inn i en rundkjøring og går inn i autovernet. Og det smeller. Da kommer vi nok begge to i sjokktilstand og spør hverandre om det går bra. Han spurte meg om det gikk bra, og jeg spurte han. Vi var enige om at det gikk bra med hverandre. Det var ikke noe skader vi så, og det neste som skjer er at jeg handler i panikk og vil komme meg bort fra stedet og plassen. Så da drar jeg hjem til meg, sa Northug til VG 5. mai.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport