Hovedinnhold

Fem nye OL-grener på programmet

** Surfing, skating, karate, baseball/softball og klatring klare for OL i 2020

<p>OL-KVINTETT: Disse idrettene er en del av OL i 2020. Øverst til venstre skatelegende Tony Hawk. Nederst til venstre: Tyrkias Enes Erkan i kamp mot tyske Jonathan Horne under de europeiske lekene i Baku i 2015. Midten: Surfer John Florence fra Eddie Aikau-konkurransen i 2016. Øverst til høyre: Sportsklatrer Soho Langbehn i 2012. Nederst til høyre: Kansas-spiller Salvador Perez under World Series-finalen i 2015. Kansas City Royals vant World Series i fjor.</p>

OL-KVINTETT: Disse idrettene er en del av OL i 2020. Øverst til venstre skatelegende Tony Hawk. Nederst til venstre: Tyrkias Enes Erkan i kamp mot tyske Jonathan Horne under de europeiske lekene i Baku i 2015. Midten: Surfer John Florence fra Eddie Aikau-konkurransen i 2016. Øverst til høyre: Sportsklatrer Soho Langbehn i 2012. Nederst til høyre: Kansas-spiller Salvador Perez under World Series-finalen i 2015. Kansas City Royals vant World Series i fjor.

Reuters / AFP / AFP / AFP / AFP
Tokyo-OL i 2020 får fem nye idrettsgrener på programmet.

Denne saken handler om:

Det opplyste Den olympiske komité (IOC) i en pressemelding onsdag. De fem nye idrettene er baseball og softball, karate, skateboarding, sportsklatring og surfing som OL-grener i Tokyo-OL i 2020.

Husker du? IOC krever gratis sprit på stadion og cocktail-fest med Kongen

<p>IOC-president Thomas Bach på en pressekonferanse i Rio 1. august. Om fire år har han ytterligere fire grener på programmet.</p>

IOC-president Thomas Bach på en pressekonferanse i Rio 1. august. Om fire år har han ytterligere fire grener på programmet.

Foto: Pool, Reuters

– Vi ønsker å ha idretter med unge utøvere. Med så mange muligheter unge utøvere har han vi ikke forvente at de vil komme til oss, vi må oppsøke dem. Disse fem idrettene er en innovativ kombinasjon av etablerte, voksende grener som appellerer til unge utøvere og er populære i Japan, forteller IOC-president Thomas Bach ifølge IOCs hjemmesider.

Vurderte bowling og squash

Forslaget om å legge til de fem nye idrettene kom allerede i september, men nå har IOC vedtatt å inkludere dem i Tokyo-OL. Blant de andre idrettene som ble diskutert var bowling og squash, men disse vant ikke helt fram.

Les også: IOC slaktes av doping-jegerne

IOC skriver i en pressemelding at innføringen av fem nye idretter vil medføre en økning i antall utøver og øvelser. De fem nye idrettene tar med seg 18 medaljeøvelser og 474 utøvere.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport