Hovedinnhold

Norge vant med ni mål i OL-generalprøven

I RUTE: Ida Alstad og Norge hadde ingen problemer med Angola. Foto: Erik Johansen, NTB Scanpix
I RUTE: Ida Alstad og Norge hadde ingen problemer med Angola. Foto: Erik Johansen, NTB Scanpix
LONDON (VG Nett) (Norge-Angola 34-25) Med kaptein Marit Malm Frafjord (26) og strateg Kristine Lunde-Borgersen (32) tilbake etter skade ble Angola lett match for de norske håndballjentene.

Denne saken handler om:

Frafjord har stått over de siste treningskampene på grunn av en lårstrekk, mens en akillesskade har holdt Borgersen borte fra håndballbanen. Mot Angola var de tilbake, og det kan bli viktig for Thorir Hergeirsson når han skal mønstre lag i OL-åpningen mot Frankrike om tre dager.

Matchet forsiktig

Både Frafjord og Lunde-Borgersen ble matchet forsiktig i begynnelsen av kampen. Frafjord entret først banen i det 15. minutt. Fem minutter senere var det Borgersens tur. Begge spilte mer etter pause. Da ble også Frafjord med i angrep etter å ha holdt seg bare i forsvar i første del av kampen. Den sisie delen av kampen var hun imidlertid ikke på banen i hele tatt.

- Det var planlagt på forhånd, sier Frafjord.

Hard motstand

Etter tre scoringer av Linn Jørum Sulland tok Norge raskt initiativet i kampen. Til pause ledet Norge 18-10. Sluttresultatet ble 34-25.

- Prestasjonsmessig var det midt på treet, resultatet er bra. Ser du bak tallene, så gjør vi en del som ikke holder mål, men vi har også noen strålende angrep, sier trener Thorir Hergeirsson til VG Nett.

Selv om Angola er et brukbart lag, så ble de aldri noen målestokk i Copper Box. Lørdag venter helt annen motstand, Frankrike. Senere venter Sverige, Sør-Korea, Danmark og Spania.

Heidi Løke ble Norges toppscorer med åtte mål.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport