Hovedinnhold

- Og bronsen går til Petter Northug... fra Sverige

(VG Nett) En flau grafikktabbe fra kanadisk tv utropte «norske» Johan Olsson til gullvinner etter Petter Northugs knockout-seier på OL-femmila i går.

Denne saken handler om:


Les også:Northug: - Jeg driter i hva Gunde Svan mener

Alt gikk som det skulle på selve seremonien - som var en del av avslutningsseremonien i OL. Petter Northug fikk gullet sitt, det første individuelle i OL-sammenheng noensinne. Han kan kalle seg langrennskongen i dette OL, ingen herreløpere har gjort det bedre i Whistler.

Les også:- Den største guttedrømmen er oppfylt

Dermed fikk han sin hyllest fra rundt 60.000 tilskuere på OLs avslutningsseremoni.

Sjekk ut:Medaljeoversikten

Om det gikk knirkefritt både i løypa og på selve seremonien, klarte kanadisk tv å lage rot. De sender bilder til veldig mange land verden over fra seremonien - blant annet Norge, og presterte å blande sammen både medaljevinnere og nasjonaliteter.

Johan Olsson, fra Norge, sto først oppført som vinner. Petter Northug fra Sverige måtte nøye seg med bronse. Tyske Axel Teichmann var den eneste de traff på. han fikk som kjent sølv.

VG Nett-leser:
- Sto ivertfall riktig land som vinner, hadde vært mye verre vis Sverige hadde stått som vinner !
Diskutér!

Det var veldig mye rot med grafikken tidlig i OL, spesielt i skiskyting og fra langrenn. Da var det passeringstider som var dårlig oppdatert, men det skulle uansett være enkelt å forholde seg til tre medaljevinnere. Det gjelder bare å vite hvem som er hvem...

SE OL-AVSLUTNINGEN I BILDER!

Artikkelen fortsetter under bildet!

GRAFIKKFEIL: NRKs sending ble også rammet av tabben fra den kanadiske produceren. Foto: nrk.no
GRAFIKKFEIL: NRKs sending ble også rammet av tabben fra den kanadiske produceren. Foto: nrk.no

Om Northug i det hele tatt fikk med seg blemmen, er høyst tvilsomt. Han gikk nemlig neppe hjem for å se på tv etter seremonien. Det skulle festes til gull i natt.

MOTTOKK HYLLEST: Petter Northug fikk gullet foran rundt 60.000 tilskuere i Vancouver. Foto: EPA
MOTTOKK HYLLEST: Petter Northug fikk gullet foran rundt 60.000 tilskuere i Vancouver. Foto: EPA

- Odd-Bjørn ansvarlig for det som skjer i kveld. Da er det ikke bare Vancouver som er utrygg. Hele Canada er utrygg i kveld, sa Northug i går kveld norsk tid.

VGTV:Se dokumentar om Petter Northug
Baksnakk:Se Northug baksnakke lagkameratene på VGTV

Femmilskongen var norsk flaggbærer under avslutningsseremonien. Han fikk utdelt gullmedaljen fra sin landsmann Gerhard Heiberg fra IOC.

Da Northug kom seg til avslutningsseremonien, var det full hockeyfest. Hjemmeheltene slo USA i finalen i går kveld norsk tid.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport