Hovedinnhold

Norsk hestebombe

SISTE HINDER: Tony Andre Hansen og hesten Camiro ble fradømt OL-bronsen i første instans. Nå venter de på avgjørelsen i ankesaken. Foto: AP
SISTE HINDER: Tony Andre Hansen og hesten Camiro ble fradømt OL-bronsen i første instans. Nå venter de på avgjørelsen i ankesaken. Foto: AP
BEIJING (VG Nett) Det norske laget i sprangridning er sensasjonelt klar for OL-finalen etter å ha blitt nummer seks søndag kveld.

Denne saken handler om:

Tony Andre Hansen reddet dagen for Norge da han og Camiro var feilfrie - men fikk ett straffepoeng på for mye brukt tid.

- Nå er alt mulig. Og medalje. I morgen skal vi klatre på resultatlisten under finalen, sier Tony Andre Hansen til VG Nett.

- Det er tøft

Det er første gang siden 1936 at Norge har lag i sprangridning i OL. De fire er Stein Endresen/Le Beau, Morten Djupvik/Casino, Geir Gulliksen/Cattani og altså Tony Andre Hansen på Camiro.

DISKUTÉR SAKEN HER!

- Jeg måtte bare gjøre mitt. Det var rått å klare dette. Jeg hadde tro på at vi skulle komme til finalen, sier Hansen

Landslagssjef Sylve Söderstrand er også i ekstase:

- Dette er helt fantastisk. Vi har et veldig bra lag, men vi har tross alt ikke vært med på dette tidligere. OL er en stor greie, med mye oppstyr. Det er tøft, men karene leverer likevel.

- Det er ikke mange som hadde trodd at Norge skulle ligge foran Tyskland, som var storfavoritt. Nå skal vi slå dem også i finalen, sier Söderstrand.

Gulliksen strøket

Stein Endresen åpnet med bare fire feilpoeng, mens både Morten Djupvik og Geir Gulliksen fikk 12. Så avsluttet altså Tony Andre Hansen med ett enslig feilpoeng. Bare tre av fire ryttere teller, og Gulliksen ble strøket på det norske laget.

- Det er veldig tett. Vi ligger bare ett poeng bak Storbritannia og Canada, sier Hansen.

Han ligger foreløpig helt oppe på 4.plass individuelt.

- Men det betyr ikke så mye. Det handler uansett bare om å komme med blant de 35 beste i den individuelle finalen. Der må alle starte på null.

Første runde av sprangridning lag, finale mandag:

1. Sveits 12
1. USA 12
3. Sverige 13
4. Storbritannia 16
4. Canada 16
6. Nederland 17
6. Norge 17
8. Tyskland 20
8. Australia 20

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport