Hovedinnhold

Norsk jente satte suveren OL-rekord

HISTORISK GLAD: Lene Larsen Kaurin scoret allerede etter 61 sekunder. Foto: Scanpix
HISTORISK GLAD: Lene Larsen Kaurin scoret allerede etter 61 sekunder. Foto: Scanpix
QINHUANGDAO (VG Nett) Leni Larsen Kaurin scoret det raskeste målet i OL-historien da hun ga Norge ledelsen 1-0 over USA onsdag.

Denne saken handler om:

Tidenes raskeste OL-mål:

61 sek: Larsen Kauren, NOR-USA 2008
4. min: Wunderlich, TYS-Bra 1996
4. min: Wiik, NOR-USA 2008
5. min: Wiegmann, TYS-Jap 1996
5. min: Oingmei, KIN-Bra 1996
5. min: Milbrett, Nor-USA 2000
6. min: Aarønes, NOR-Tys 1996
6. min: Xu Yuan, KIN-sve 2008
** Kilde: Infostrada Sports


Det var bare spilt 61 sekunder av Norges åpningskamp i OL da Lene Larsen Kaurin overlistet USAs keeper Hope Solo. Dermed fikk de norske jentene en drømmestart på OL.

Som om ikke det var nok - Larsen Kaurin satte samtidig en rekord som trolig ikke lar seg slå så altfor fort. Målet hennes var tidenes raskeste mål i en kvinnekamp i OL.

- Det er fantastisk å skrive historie. Jeg hørte det var rekord først etter kampen. Jeg er stolt og synes det er veldig morsomt, sier Kaurin.

Les også:Slik sjokkerte Norge OL-favoritten

Tyske Pie Wunderlich i Atlanta 1996 kunne, ifølge Beijing-OLs hjemmesider, skryte av målrekorden tidligere. Hun scoret mot Brasil i det fjerde minuttet i kampen mot Brasil.

DISKUTER KAMPEN HER!

Lene Larsen Kaurins må var ikke det eneste målet som skrev seg rett inn i historiebøkene. Også Norges annet mål havnet der.

Melissa Wiik satte inn 2-0 snaut fire minutter ut i kampen mot USA. Ettersom den offisielle statistikken ikke tar hensyn til sekunder, så er Wiiks mål det nest raskeste gjennom OL-historien.

(VG Nett/NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball