Hovedinnhold

Høgmo tenker på Wales allerede

SYDNEY (VG Nett) Per Mathias Høgmo avsluttet som kvinnelandslagstrener med OL-gull i går. I dag tenker han allerede på sin nye jobb - U21-trener.

Denne saken handler om:

Det er hverken snakk om å hvile på laurbær eller å sutte lenge på karamellen for Høgmo. Dagen etter at fotballjentene overraskende vant OL-gull, tenker den avtropende sjefen allerede på U21-kampen for herrer mellom Wales og Norge førstkommende fredag.

Neste kamp

- Jeg har begynt å tenke på kampen mot Wales allerede. For en trener er den neste kampen alltid den viktigste, sier Høgmo.

Høgmo kunne ikke funnet et mer perfekt tidspunkt å avslutte som landslagstrener for kvinnene på, etter et OL-gull.

Fantastisk

- Det er helt fantastisk å avslutte med siste kamp og et OL-gull, sier han, og nekter på at han blir sentimental av at dette var siste kveld med jentene.

- Jeg har vært forberedt på dette lenge, sier han.

Nå overlater han landslaget til Åge Steen, og er ikke det minste bekymret for hva den sparkede Haugesund-treneren kan utrette med landslaget.

- Åge har hatt U21-laget tidligere, og kjenner flere av jentene, sier Høgmo.
- Koselig fyr, sier matchvinner Dagny Mellgren om Åge Steen.

Tar av spillere

Høgmo har overrasket med å ta av spillere veldig tidlig i noen av OL-kampene, og ingen kan i ettertid kritisere ham for det. Byttene har stort sett vært meget heldige for Norge gjennom hele turneringen.

- Jeg ser ingen grunn til å vente med å ta av spillere når det ikke fungerer, sier han om den saken, og har ingen planer om å endre når han tar over U21-gutta.

- Men det er jo ingen ønskesituasjon, man håper jo at startelleveren fungerer.

Sier Høgmo til VG Nett på sitt siste pressetreff som trener for kvinnenes A-landslag i fotball.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport