Hovedinnhold

OL-sjefen: - Vi har ingen økonomisk smertegrense

I dag kan OL-planene bli ødelagt

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
(VG Nett) Tromsø 2018-sjefen Petter Rønningen tar rapportene om at et OL-budsjett kan komme til å overskride 20 milliarder kroner med knusende ro.

Denne saken handler om:

- Vi har ingen smertegrense. Det er idretten, regjeringen og Stortinget som har smertegrenser. Vi må vurdere vår virksomhet innenfor den statsgarantien vi får, svarte Petter Rønningen da han mandag fikk spørsmålet om hva han tenkte dersom OL-budsjettet skulle overskride en smertegrense på 20 milliarder kroner.

I dag skriver nemlig VG at et vinter-OL i Tromsø vil koste 28,5 millioner kroner. Det er nesten dobbelt så mye som Tromsø 2018 selv har budsjettert med.

Dommen faller

I dag får den norske OL-søkeren dommen. Tre konsulenselskaper har nemlig studert budsjettet til Tromsø 2018 ned til minste detalj.

Den endelige rapporten legges frem for kulturminister Trond Giske kl. 12, og kommer til å få stor betydning for om regjeringen kan gi en statsgaranti for et norsk OL.

Les også:Sier ikke ja til OL for enhver pris

Tromsø 2018s administrerende direktør Petter Rønningen vet ingenting om hva han kan vente seg.

- Jeg opplever at vi har dyktige folk som har jobbet med dette hos oss, men det er mulig at folk kan gjøre forskjellige beregninger i forhold til noe som skal skje om ti år, sier Rønningen til VG Nett.

Tviler på rapporter

OL-sjefen har ingen formening om hvor stor en eventuell forskjell kan være.

- Nei, jeg kan ikke si noe om det. Hvis jeg plutselig slenger ut et tall nå, så vil folk plutselig si i morgen at han fyren sa så og så mye, sier Rønningen.

NRK meldte mandag at OL-selskapets miljøprofil kan få kritikk i rapporten som bli offentliggjort i dag. Ifølge statskanalen mener konsulentselskapene at Tromsø 2018 har vært for overflatiske i sin behandling av miljøspørsmål. Petter Rønningen tviler på de rapportene.

- Det kan hende vi får kritikk, men jeg stoler ikke helt på de lekkasjene. Da hadde det lekket inn til oss og, og vi har ikke hørt noe, hevder Rønningen overfor VG Nett.

VG Nett er til stede når OL-rapporten blir lagt frem, og bringer nyheter derfra utover dagen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport