Hovedinnhold

OL 2014

NRK vil produsere OL-øvelser for TV 2

SENDES PÅ TV - MED NRK-PRODUKSJON? NRK håper å sikre seg rettighetene til å sende blant annet skiskyting i OL i 2014. Her jubler Emil Hegle Svendsen og Tora Berger for hvert sitt gull under OL i Vancouver. Foto: Scanpix
SENDES PÅ TV - MED NRK-PRODUKSJON? NRK håper å sikre seg rettighetene til å sende blant annet skiskyting i OL i 2014. Her jubler Emil Hegle Svendsen og Tora Berger for hvert sitt gull under OL i Vancouver. Foto: Scanpix
(VG Nett) NRKs produksjonsteam ønsker å bidra til at OL-sendingene i 2014 og 2016 blir best mulig - på TV 2.

Denne saken handler om:

Selv om OL i 2014 og 2016 skal sendes hos konkurrenten TV 2, satser NRK på å sikre seg produksjonsrettigheter til enkelte øvelser i begge mesterskapene.

Les også: TV 2 snyter NRK for OL-rettighetene 

- Det er inspirerende å produsere hvis det er NRK som sender, men det er også spennende å gjøre det for annen kanal som skal formidle bildene til det norske folk, sier NRKs produksjonsredaktør, Jan-Eirik Lien, til VG Nett.

- Men litt spesielt vil det vel være å produsere for TV 2s sendinger?

- Litt spesielt er det jo, men vi satser på å levere topp vare uavhengig av hvem som har rettighetene, sier Lien.

Godt rykte

NRKs team produserte internasjonale signaler for skiskyting under OL i Torino og Vancouver og skal gjøre det samme fra fotballkampene i London-lekene neste sommer.

Les også: Kommentatorlegende: - Synd for seerne 

Det er Host Broadcaster i henholdsvis Sotsji og Rio de Janeiro som avgjør om et samarbeid mellom NRK Produksjon og NRK Sport får levere bilder til hele verden fra de to lekene. Statskanalen er klare på at de kommer til å melde interesse.

- Hvis vi er ønsket til å produsere for eksempel skiskyting, kommer vi til å gjøre det. Det er ingen tvil om at vi har et godt navn og en merkevare som er internasjonalt kjent, sier Lien.

Kan produsere fotball

STOLER PÅ NRK: TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen. Foto: Scanpix
STOLER PÅ NRK: TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen. Foto: Scanpix

NRK-teamet mener de bør ha gode sjanser spesielt i vinteridretter som skiskyting, men kanskje også langrenn hvor man fikk ros for gode sendinger fra vinterens ski-VM.

- Dette er noe vi har lyst til å gjøre. Det er viktig for oss å opprettholde kompetanse og utnytte vår kapasitet.

Les også: Nå vil dette bli avbrutt av reklamepauser 

Lien forventer at NRK mellom 12 og 18 måneder før lekene i Sotsji og Rio de Janeiro får beskjed om de kan begynne å planlegge store produksjonsteam.

- Det kan også være at vi melder interesse for kombinert og hopp. Når det gjelder sommer-OL har vi ikke rukket å tenke så mye enda, men vi vil helt sikkert vurdere å legge inn et bud. Fotball og friidrett kan også være aktuelt.

Fornøyd Taalesen

TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen har ingenting imot at NRK eventuelt kommer til å stå for produksjonen av enkelte øvelser under lekene i 2014 og 2016.

- Dette går på kompetanse. Jeg vil ha et best mulig resultat, så hvis en eller annen brasilianer skulle sittet og produsert langrenn, ville jeg sett mørkt på det. NRK gjør dette bedre enn noen, sier Taalesen til VG Nett.

VG Nett-leser:
Det er ingen tvil om at NRK er i verdensklasse når det kommer til vinteridrett, så det blir interessant å se hvordan TV2 takler dette.
Diskuter her! 

- Du frykter ikke slurv fra NRKs side siden lekene skal sendes på TV 2?

- Nei, nei, slett ikke. Vi produserer mye for NRK her, og de for oss, så dette er ikke noe å tenke på, sier Taalesen.

VG anslår i torsdagens papirutgave at TV 2 betalte mellom 100 og 150 millioner for OL-rettighetene.

PS! Sveriges Television tapte budkrigen og mister de svenske TV-rettighetene til OL i 2014 og 2016. Arne Ljungkvist i Den internasjonale olympiske komité (IOK) bekrefter overfor Aftonbladet at Viasat har fått rettighetene. Det er selskapet MTG som eier Viasat.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport