Hovedinnhold

Tysse: - Enkelte vil ikke snakke med meg

TILBAKE: Erik Tysse (til h. her) havnet et stykke bak de beste i OL. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Erik Tysse (til h. her) havnet et stykke bak de beste i OL. Foto: NTB Scanpix
LONDON/OSLO (VG Nett) Erik Tysse (30) mener han ble tatt godt imot av de fleste da han var tilbake i OL med en 14. plass etter dopingdommen, men ikke alle.

Denne saken handler om:

Nordmannen ble utestengt for bruk av Cera sommeren 2010. I dag var han tilbake når han gikk inn til en 14. plass på 20 kilometeren i OL like ved Buckingham Palace i London.

VG DIREKTE: All dramatikken her!

- Jeg er blitt utrolig godt mottatt. Det er mange som har sagt at de ikke har utdanning til å sette seg inn i saken min. De var venner med meg før, og er venner med meg nå. Men det er enkelte som ikke vil snakke med meg, men det er helt greit, sier Tysse i pressesonen i London, hvor ti norske journalister presset seg sammen ved gjerdet.

Nordmannen var i godt humør etter løpet. Han er klar på at noen konkurrenter er negative har han full forståelse for.

- Som jeg har sagt hele veien; det må de bestemme selv.

- Du er klar på at du ikke bryr deg om hva folk mener, men er det et mål for deg at flest mulig folk skal tro på deg?

- Nei, jeg forholder meg til at familien tror på meg, og at støttespillerne mine fortsetter å jobbe for meg, sier Tysse til VG Nett.

Tysse lå i begynnelsen bra plassert i hovedfeltet, men da kanonene begynte å sette opp tempoet, klarte ikke osingen å holde tritt.

Han kom i mål på 1.21.00, som er ny personlig rekord i år. Men i dag holdt ikke det til mer enn 14. plass.

Chen Ding vant til slutt på tiden 1.18.46, noe som er ny olympisk rekord. Han lå i tet de siste fire kilometerne og dro raskt i fra de andre gull-kandidatene.

Erick Barrando tok andreplassen, og Wang Zhen fra Kina tok tredjeplassen.

Før start uttalte Tysse at han ville gå sitt eget løp uansett, og med bare én konkurranse de siste to årene var det ikke ventet at 5. plassen fra Beijing-OL kunne forbedres eller gjentas.

Tysse hevder at han er uskyldig dømt. Han besvarte en rekke dopingspørsmål på pressetreffet før OL-starten.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport