Hovedinnhold

Tittelforsvareren ute før han kom i vannet

DISKVALIFISERT: Park Tae-hwans etter at han svømte i mål på kvalifiseringsheatet. Like etterpå ble han disket for tjuvstart. Foto: Afp/ FABRICE COFFRINI
DISKVALIFISERT: Park Tae-hwans etter at han svømte i mål på kvalifiseringsheatet. Like etterpå ble han disket for tjuvstart. Foto: Afp/ FABRICE COFFRINI
Park Tae-hwans håp om å forsvare OL-tittelen på 400 meter fri ble knust før han kom i vannet lørdag.

Denne saken handler om:


VG DIREKTE: Følg OL her 

Park kom til svømmehallen i London som favoritt. Han slo inn til beste tid i sitt kvalifiseringsheat, men fikk så beskjed om at han var diskvalifisert på grunn av tjuvstart.

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg må snakke med treneren min for å finne det ut, sa en rystet Park rett etter løpet.

Park er regjerende OL- og VM-vinner på distansen. Han var ikke eneste gullkandidat som skuffet stort. Verdensrekordholder Paul Biederman fra Tyskland greide bare 12. beste tid i kvalifiseringen med 3.48,50 og fikk ikke plass i finalen.

- Dette var ikke bra. Jeg ville svømme i front, men jeg greide ikke å holde farten oppe. Nå må jeg håpe at det går bedre på 200 meter fri, sa han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport