Hovedinnhold

Sølv-Federer til VG Nett: - Håper på OL i 2016

** Tennisstjernen ser ikke bort fra at karrieren fortsetter i fire år til
** Tapte mot Andy Murray i OL-finalen i dag: - Har bare meg selv å skylde på

SØLVGUTT: Roger Federer klarte ikke å gjøre medaljesamlingen komplett da han møtte Andy Murray i dag. Foto: AP
SØLVGUTT: Roger Federer klarte ikke å gjøre medaljesamlingen komplett da han møtte Andy Murray i dag. Foto: AP
WIMBLEDON (VG Nett) Roger Federer (30) mislyktes i forsøket på å skaffe seg den ene medaljen han mangler - OL-gull. Men i 2016 kan det bli en ny sjanse for tennisstjernen.

Denne saken handler om:

- Jeg vil veldig gjerne ha et OL-gull i singel, selv om jeg er veldig fornøyd med sølv i dag. Jeg har jo gull fra Beijing også, sier Federer til VG Nett.

Gullet han snakker om, er fra dobbelen i 2008, mens sølvet kom på Centre Court i Wimbledon i dag.

På banen hvor han har vunnet sju av åtte ganger i Wimbledon-finalen, møtte han i dag Andy Murray. VG Nett var til stede på tribunen da de to tennisgigantene entret arenaen, til øredøvende jubel fra publikummet.

Den fem sett lange finalen ble redusert til tre. Murray storspilte, og utklasset rett og slett tennislegenden Federer. Da han servet inn det avgjørende poenget som sendte alle de tre første settene i hans favør, la Murray hodet i armene i ren gullglede, før han løp bort og kysset kjæresten sin.

Bildespesial:  Se blinskuddene fra drømmefinalen 

Lattermild sølvvinner

Det eneste Roger Federer mangler i den utrolige medaljesamlingen sin, er et OL-gull i singel. På spørsmål fra VG Nett om det vil bli et OL i Rio også for 30-åringen, svarer han følgende:

- Jeg håper det. Det er ikke umulig. I mellomtiden kan jeg jo pensjonere meg og så komme tilbake. Det er så lenge til, gliser han, mens en fullsatt pressesal ler med tennisesset.

Federer, som ankom presserommet i Sveits-jakka og med medaljen om halsen, beskriver OL i London som en fantastisk opplevelse.

- Å få være her og representere Sveits, det er emosjonelt. Jeg prøvde veldig hardt, og jeg følte jeg gjorde en god turnering. Jeg håper Sveits er stolt av meg også, sier han til VG Nett.

GRATTIS, KOMPIS: Roger Federer og Andy Murray under medaljeseremonien. Foto: AP
GRATTIS, KOMPIS: Roger Federer og Andy Murray under medaljeseremonien. Foto: AP

Og fortsetter:

- Jeg har aldri vært i Rio. Og jeg liker å være en del av dette. Så vi får se, smiler han.

- Han var bedre

Hjemmeyndlingen Andy Murray fikk ikke mye tid på seg til å fordøye gullet han tok i sin første kamp på Centre Court i dag. Han måtte så å si rett i oppvarming for mixed-finale mot Hviterussland. Men Federer tok seg god tid med journalistene, og skrøt av konkurrenten sin.

- Han var bedre enn meg i dag. Jeg tok ikke mulighetene som kom, og jeg gjorde dårlige valg i viktige situasjoner. Jeg har bare meg selv å skylde på, sier sveitseren.

Det er nøyaktig en måned siden Murray og Federer møtte hverandre forrige gang, i Wimbledon-finalen. Da trakk 30-åringen det lengste strået. I dag gikk det ikke veien.

- Jeg var godt forberedt, og jeg har en god turnering bak meg. Jeg visste jeg kunne være god nok til å vinne i dag. Jeg gledet meg til å spille mot Andy igjen - vi har ikke møttes særlig ofte de siste årene, men nå har vi fått gjort det to ganger i løpet av en måned. På denne store scenen, sier han.

Federer blir av en journalist minnet om andre anledninger hvor han har spilt dårlig, og ser ut til å skulle svare. Men så rister han litt på den brune luggen og smiler, før han sier.

- Samme det. Han var god, jeg var dårlig.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport