Hovedinnhold

Skuffet Beckham vil ikke tenne OL-ilden

SKUFFET: Forrige søndag overvar David Beckham finalen i Wimbledon mellom Andy Murray og Roger Federer. Foto: Reuters/ Toby Melville
SKUFFET: Forrige søndag overvar David Beckham finalen i Wimbledon mellom Andy Murray og Roger Federer. Foto: Reuters/ Toby Melville
(VG Nett)David Beckham fikk ikke plass på Storbritannias OL-lag. Nå vil fotballspilleren ikke ta på seg oppgaven med å tenne OL-ilden under åpningsseremonien.

Denne saken handler om:

- Hvis jeg kunne ha deltatt i OL, ville det ha vært et stolt og stort øyeblikk for meg. Alle vet hvor glad jeg er i å representere landet mitt, og å gjøre det i hjembyen min London ville vært fantastisk, sier David Beckham i et intervju med BBC.

Den britiske fotballspilleren har tydelig vansker med å skjule skuffelsen over å ikke ha fått plass på Storbritannias OL-lag i fotball.

- Jeg er naturligvis veldig skuffet.

Etter at han jobbet hardt i 2005 for at London skulle bli tildelt årets sommer-OL, var det mange som trodde Beckham skulle bli tildelt en av de tre plassene på fotballaget forbeholdt spillere over 23 år, men de gikk heller til Micah Richards, Ryan Giggs og Craig Bellamy.

Beckham insisterer på at det ikke gjør han mindre stolt over å ha fått OL til hjembyen.

- Da vi ble tildelt OL var det et av mine stolteste øyeblikk. Det var helt utrolig, sier han og takker både det britiske folk og familie og venner for støtte etter utelatelsen.

- De bryr seg og vet hvor skuffet jeg er. Men livet går videre, sier han og legger til at han unner Giggs plassen han har blitt tildelt på OL-laget.

- Ryan har hatt en utrolig karriere i Manchester United og med det walisiske laget, og han fortjener å være der. Det hadde vært fantastisk å være der sammen med han, siden vi har så mange gode minner fra å ha spilt sammen tidligere, sier Beckham, ifølge Sky Sports.

Styreleder for London-OL, Lord Coe, har sagt at Beckham fremdeles vil ha en stor rolle i sommerlekene, men hva den rollen skal være er usikkert.

Ifølge Beckham selv vil det viktigste for han være å være en ivrig Storbritannia-tilhenger på tribunen. Han avviser at han er interessert i det ærefulle oppdraget det er å tenne OL-ilden på åpningsseremonien.

- Å tenne OL-ilden er noe som bør gjøres av en OL-deltaker som har gjort utrolige ting for landet vårt og vunnet gullmedaljer. Jeg er sikker på at den som blir tildelt den rollen kommer til å være en OL-deltaker.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport