Hovedinnhold

Serena Williams - lillesøsteren som ble størst

VINNER: Serena Williams sender avgårde en av hennes knallharde server og sikrer seg seier i årets Wimbledon. Foto: Afp/ Glyn Kirk
VINNER: Serena Williams sender avgårde en av hennes knallharde server og sikrer seg seier i årets Wimbledon. Foto: Afp/ Glyn Kirk
(VG Nett) Serena Williams har en unik evne til å alltid komme tilbake. Nå vil hun vinne OL.

Denne saken handler om:

London-OLs 25 største stjerner

  • Stjernestatus
  • Nivå på prestasjon
  • Størrelse på idrett
  • Antall tilhengere
  • X-faktor
  • VG Netts nedtelling:

1. Usain Bolt
2. Michael Phelps
3. Roger Federer
4. Serena Williams
5. LeBron James
6. Kobe Bryant
7. Maria Sjarapova
8. Jelena Isinbajeva
9. Ryan Giggs
10. Liu Xiang
11. Mark Cavendish
12. Kenenisa Bekele
13. Oscar Pistorius
14. Novak Djokovic
15. Caster Semenya
16. Christophe Lemaitre
17. Valentina Vezalli
18. Ivano Balic
19. Neymar
20. Sally Pearson
21. Marta
22. Saori Yoshida
23. Abhinav Bindra
24. Venus Williams
25. Yohan Blake
  • David Beckham var tiltenkt en plass på vår liste, men han ble utelatt i Storbritannias OL-tropp. Rafael Nadal har allerede blitt presentert på vår liste, men måtte trekke seg fra OL på grunn av skade. Derfor har Venus Williams kommet inn på 24. plass, og Yohan Blake på 25. plass slik at de tidligere presenterte rykket to plasser opp.

Da amerikanske Serena Williams (31) løftet armene og racketen over hodet sist lørdag og jublet over å ha vunnet Wimbledon for femte gang, var det et vitnesbyrd om en tennisspiller som kan kunsten å komme tilbake.

Når det har sett som mørkest ut med avbrutte sesonger og blodpropp i benet, har den yngste søsteren i familien Williams greid å heve seg opp igjen og kommet tilbake i verdenstoppen. Der sitter hun nå med 13 Grand slam-titler i double, 14 i single og to OL-gull i double. Senere i sommer vil hun prøve å tilføye enda noen OL-medaljer til samlingen.

Med 100 dager igjen til OL startet VG Nett en nedtellingskåring hvor vi ukentlig vil presentere de 25 største stjernene i London. Serena Williams er på vår 4. plass.

Slo søsteren i Wimbledon

Som lillesøster til Venus kom Serena inn på den internasjonale tennishimmelen på slutten av 1990-tallet. Med hennes aggressive spillestil og sterke høyrearm gjorde hun og storesøsteren de tre årene fra 2000 av til «The Williams Years» hvor nesten alt de tok i ble gull.

I 2000 vant Williams-søstrene OL-gull sammen i double i Sydney, og i 2002 toppet Serena verdensrankingen og vant åtte titler, inkludert French Open, US Open og Wimbledon. Sistnevnte etter å ha slått storesøsteren Venus i finalen. Det var første gang på 118 år at et søskenpar møttes i Wimbledon-finalen.

Året etter møtte hun søsteren Venus i både Australia Open og Wimbledon og slo henne begge gangene. Ting så virkelig lyst ut for lillesøster Williams, men en skade hindret henne fra å fortsette seiersrekken. Så skjedde det noe som skulle riste grunnen under føttene på Williams-søstrene, og virkelig sette dem ut av spill. En av deres eldre søstre, Yetunde, ble skutt og drept.

DOBBELVINNER: Serena Williams vant ikke bare årets single-finale i Wimbledon, hun vant også double i lag med den eldre søsteren Venus. Foto: PA Photos/ Rebecca Naden
DOBBELVINNER: Serena Williams vant ikke bare årets single-finale i Wimbledon, hun vant også double i lag med den eldre søsteren Venus. Foto: PA Photos/ Rebecca Naden

Etter det tok det lang tid før Williams var tilbake på banen, og lenge før hun spilte bra. Men som den comeback-dronningen Williams har vist seg å være, greide hun å klatre seg opp igjen. Men det tok tid.

Skader og blodpropp

Først i 2008 begynte hun å vinne igjen. Da vant hun både OL-gull og Wimbledon-finalen i double med søsteren Venus og US Open i single. 2009 vant hun også mye, og kom seg til topps på verdensrankingen for andre gang i karrieren. Posisjonen skulle hun ikke greie å holde så lenge.

2010-sesongen ble avsluttet halvveis på grunn av skade og i fjor ble det oppdaget en blodpropp i lungene hennes. Enda en gang ble hun satt ut av spill. Men som Wimbledon-finalen i helgen viste, lillesøster Williams, har nok en gang greid å komme seg tilbake til toppen.

Da hun ble intervjuet på banen etter hun hadde vunnet finalen la hun ikke skjul på at seieren betyr mye for henne.

- Hver tittel er spesiell for meg, men denne er veldig spesiell siden det er et stort comeback for meg. Det er Wimbledon og jeg har hatt et sterkt ønske om å vinne. Jeg kan fortsatt ikke tro at jeg greide å vinne de syv kampene mine, sa Williams, ifølge ESPN.

Wimbledon-vinneren innrømte i intervjuet at hun hadde vært langt nede før hun greide å slåss seg tilbake etter blodproppen som måtte hasteopereres i fjor.

- Der var dager jeg der jeg ikke kom meg opp fra sofaen, og jeg gjerne ble liggende der to dager. Jeg var bare lei og orket ikke mer, sa hun.

- Alderen begynner å innhente henne

Men hun kom seg opp. Nå tror tidligere tennisproff Christian Ruud at Williams har gode sjanser i årets olympiske leker.

- Serena har gode sjanser både i single og double, men alderen begynner å innhente henne. Hun er ikke like skarp som hun var på sitt beste, men hun kommer til å være med å kjempe om seieren i single og double, mener han og legger til at hun helt klart er en av de aller største tennisspillerne.

- Hun har tre Grand Slam-titler mer enn for eksempel Rafael Nadal.

Han tror OL nå er neste mål for Williams og de andre tennisspillerne som kniver i toppen.

- OL har blitt veldig stort i tennis, og det blir bare større for hver gang. Nå får spillerne poeng på verdensrankingen, og alle de beste er mer. Det blir mer og mer status med OL-gull.

VG Nett kårer OL-stjerneneYohan Blake, SprintVenus Williams, TennisAbhinav Bindra, SkytingSaori Yoshida, BrytingMarta, FotballSally Pearson, HekkeløpNeymar, FotballIvano Balic, HåndballValentina Vezalli, FektingChristophe Lemaitre, SprintCaster Semenya, MellomdistanseNovak Djokovic, TennisOscar Pistorius, 400 meterKenenisa Bekele, LangdistanseMark Cavendish, SykkelLiu Xiang, HekkeløpRyan Giggs, FotballJelena Isinbajeva, StavsprangMaria Sjarapova, TennisKobe Bryant, BasketballLeBron James, BasketballSerena Williams, TennisRoger Federer, TennisMichael Phelps, SvømmingUsain Bolt, Sprint

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport