Hovedinnhold

Piasecki enkelt til kvartfinale

TREFFSIKKER: Bartosz Piasecki (t.h.) treffer franske Gauther Grumier i 16-delsfinalen. Foto: AP
TREFFSIKKER: Bartosz Piasecki (t.h.) treffer franske Gauther Grumier i 16-delsfinalen. Foto: AP
Fekteren Bartosz Piasecki var overlegen i åttedelsfinalen mot veteranen Geza Imre. Dermed har Norge fått et nytt medaljehåp i OL.

Denne saken handler om:

OL Direkte
Følg Piaseckis kvartdinale og øvrige OL-øvelser her

I kvartfinalen venter Yannick Borel for Piasecki. Den 21.-rankede franskmannen slo overraskende verdenstoer Fabian Kauter fra Sveits 15-11 i åttedelsfinalen.

Piasecki er ranket som nummer 47 i verden, men etter sin imponerende innsats i dag er han allerede blant de åtte beste i OL-konkurransen

- Alt fungerte

25-åringen hadde god kontroll fra start mot Imre, og vant til slutt 15-7.

Nordmannen var aggressiv hele kampen mot den 37-årige ungareren og skaffet seg tidlig et forsprang. Han trengte kun knappe to perioder for å ta seg til kvartfinale i sitt første OL.

- Det er helt ubeskrivelig. Det var en typisk kamp der alt fungerte fra A til Å. Jeg fikk en bra bølge og traff på alt jeg prøvde på, sa Piasecki til NTB etter seieren.

Han tok de første poengene og var aldri bak Imre, som er ranket som nummer 7 i verden. Første periode endte 9-5 i norsk favør.
I annen periode fortsatte 25-årige Piasecki å dominere. Han innkasserte seieren med 6-2 på kort tid.

Jevn åpningskamp

Piasecki er OL-rangert som nummer 23 og ligger på 47.-plass på verdensrankingen. Foreløpig har han ikke hatt problemer med å slå ut bedre rangerte motstandere.

I 16-delsfinalen tidligere onsdag ble det 14-13-seier etter en jevn kamp mot franske Gauthier Grumier (10.-rangert).

- Det gir selvsagt god selvtillit å ha slått to av verdens beste, kommenterte Bygdø-fekteren.

Kampen mot franskmannen gikk hele tiden ut (3 x 3 minutter). Alle periodene var svært jevne, men i siste og avgjørende periode vant Piasecki 9-8. De to første endte 2-2 og 3-3.

P.S. Kårdefinalen går klokken 21 onsdag kveld.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport