Hovedinnhold

OL-helten ga kona halve gull-æren: - Hun betyr alt

** Kona Mira i strålende humør: - Jeg kunne ikke vært mer stolt av ham

LONDON (VG Nett) Eirik Verås Larsen (36) hadde ikke stått på startstreken i OL i London dersom det ikke hadde vært for kona Mira (25).

Denne saken handler om:

- Hun har betydd alt, sier han enkelt til VG Nett i kveld.

Det har gått drøye ti timer siden Verås Larsen krysset målstreken til sitt andre OL-gull i karrieren - en karriere som også endte med dette løpet. Han har knapt fått tid til å fordøye medaljen, for i dag ville alle ha en bit av 36-åringen.

Men aller mest fikk kona Mira Verås Larsen. Siden han tok gullet på Dorney Lake i formiddag, har hun knapt veket fra gullhelten sin. Men så har hun da også noe av æren for medaljen som henger om halsen på ektemannen.

- Hun har stor del i denne medaljen, halvparten er hennes. Jeg hadde ikke satset så hardt de siste to åra hvis det ikke hadde vært for Mira, det at hun har vært med på laget og støttet meg, sier han.

Ikke lenger alene

Paret har de siste månedene bodd på treningsanlegget ved Årungen utenfor Oslo, og kun hatt disse OL-dagene for øyet. For Verås Larsen betydde det mye at også kona klarte å kvalifisere seg til lekene.

- Det har vært fantastisk. Og det har også hjulpet meg å kunne ha fokus på noe annet. Det har vært positivt å se den gleden hun har hatt over å delta i sitt første OL - da jeg var i Beijing var jeg helt alene, og det var ganske stusselig til tider, smiler padleren.

Etter at han hadde padlet i mål i dag, sto kona klar for på hylle ham inn i det norske flagget og spandere gullkysset. Deretter dro de to sammen til utøvernes hus ved Dorney Lake, før de reiste videre til NRKs studio inne i London. Til slutt ankom de ambassaden sammen, ulastelig antrukket i dress og kjole.

Protokoll: Send din hilsen til gullgutten! 

- Bodd i vår egen boble

Og Mira Verås Larsen var antakelig en av verdens stolteste koner i dag.

- Jeg kunne ikke vært mer stolt av ham. Det har jeg alltid vært, sier hun til VG Nett.

Ved Dorney Lake i dag fortalte hun pressen om hvordan de siste månedene før OL har vært.

- Vi har hatt det utrolig fint sammen. Vi har bodd i vår egen boble der ute, og gjort det vi synes er kjempegøy. Det er utrolig bra å toppe det med dette, smiler hun.

Nå skal paret få litt tid til å slappe av før hverdagen innhenter dem, med litt ferie, reising - og padling så klart.

- Vi skal ha det gøy fram til september. Da kommer hverdagen, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport