Hovedinnhold

OL-bronsen motiverer Nordenstam

** - Jeg svømmer alltid bra i en finale
** Svømmer 400 meter medley på lørdag og 200 meter bryst på onsdag

OL-KLAR: Sara Nordenstam jubler etter at hun vant gull på 200 meter bryst i EM i Dresden 25.mai i år. Foto: Ap/ Michael Sohn
OL-KLAR: Sara Nordenstam jubler etter at hun vant gull på 200 meter bryst i EM i Dresden 25.mai i år. Foto: Ap/ Michael Sohn
Sara Nordenstam (29) har hatt både opp- og nedturer i bassenget. OL-bronsen fra Beijing minner henne om at hun hører hjemme i verdenstoppen.

Denne saken handler om:

Den sensasjonelle bronsemedaljen og europarekorden på 200 meter bryst for fire år siden var Nordenstams internasjonale gjennombrudd.

Les også:  Ti ting du ikke kan gå glipp av i London-OL 

- I Svømme-Norge visste jo alle hvem jeg var, men det var det kanskje ikke fullt så mange ellers i Norge som gjorde. Etter OL var det i hvert fall flere som visste det. Jeg kjenner en annen type press nå, men det er fortsatt sånn at det verste presset er det du setter på deg selv. Det gjelder å ha kontroll på det og ikke la så mye annet styre spenningsnivået ditt, sier Nordenstam til NTB.

Gode minner

Hvis hun har en tung periode, innrømmer oslojenta at det hjelper å tenke tilbake på løpet i «Vannkuben» i Beijing.

- Noen ganger gjør jeg det. Når du tviler på seg selv, og det går litt tungt, så er det nesten litt vanskelig å skjønne at det var meg. Men det som er så godt, er at jeg vet det var meg. Det er en god følelse. Det gir meg positive tanker og er noe jeg får lyst å oppleve igjen, forteller 29-åringen.
Fire år etter suksessen i Kina føler Nordenstam hun er blitt tryggere på seg selv.

BRONSEVINNER: Sara Nordenstam jubler over bronsen hun tok for fire år siden under OL i Beijing. Foto: PA/ John Walton
BRONSEVINNER: Sara Nordenstam jubler over bronsen hun tok for fire år siden under OL i Beijing. Foto: PA/ John Walton

- Jeg er blitt fire år eldre og har vært med på opp- og nedturer i mellomtiden, som jeg har lært mye av. Jeg er enda mer nysgjerrig og vil lære mer. Jeg er fortsatt ikke utlært. Det blir jeg kanskje aldri, sier hun.

Drømmereprise?

Nordenstam ankom OL-byen onsdag etter et treningsopphold i Kroatia sammen med resten av landslagssvømmerne. Der har de jobbet for å prikke inn toppformen til OL.

Quiz:  Hva kan du om OL? 

I vår ble hun europamester på 200 meter bryst. I London håper hun at hun kan være med i medaljekampen igjen.

- Håp må man alltid ha. Jeg håper jo jeg også, men jeg vil ikke si hva jeg går for. Å vinne OL-gull skal veldig mye til. Amerikanske Rebecca Soni, som vant i 2008, ligger et hestehode foran de andre, men så er det tett. Vi er mange på likt nivå. Kommer jeg til finalen, kan jeg absolutt være med der oppe og kjempe. Det som er gøy med en OL-finale, er at alt kan skje. Til og med favoritter kan «choke», sier Nordenstam til NTB.

Les også:  Nordenstam skal svømme 50 000 meter før OL 

- Det som er godt å vite nå, som jeg ikke visste i 2008, er at jeg alltid svømmer bra i en finale. Jeg hever meg alltid eller presser tiden ned. Det er noe med finalesvømming og meg som bare fungerer. Det er en trygghet jeg har, som jeg vet mange ikke har.

Første OL-løp for Nordenstam er 400 meter medley lørdag. Onsdag skal hun i aksjon på 200 meter bryst.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport