Hovedinnhold

Norges eneste OL-stuper ute av lekene

UTE: Amund Nordal Gismervik klarte ikke å gå videre til lørdagens semifinale i 10 meter stup. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
UTE: Amund Nordal Gismervik klarte ikke å gå videre til lørdagens semifinale i 10 meter stup. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
(VG Nett) Amund Nordal Gismervik (21) deltok i stup-kvalifiseringen fredag kveld, men klarte ikke å komme videre til semifinalen.

Denne saken handler om:

21-åringen fra Stavanger startet kvalifiseringen med et veldig godt stup, og lå på femteplass etter første runde. Men deretter stemte det ikke helt for nordmannen.

Totalt i kvalifiseringen skulle hver utøver stupe seks ganger, prestasjonene til Gismervik var for varierende og han endte til slutt på en 24. plass.

- Jeg var uheldig med det fjerde stupet mitt. Da tok jeg i litt for mye og ble litt for ivrig. Dermed gikk jeg litt over, og det er litt ergerlig at det skulle skje i det enkleste stupet mitt, sa Gismervik til NTB etter at han måtte innse at OL var over for hans del.

Det var kun de 18 beste som kvalifiserte seg til morgendagens finale, og OL er dermed over for Stavanger-gutten. Han noterte seg en poengsum på 401,55.

Kvalifiseringens beste stuper var Bo Qiu med poengsummen 563,70.

- Innledningen min i konkurransen var veldig bra. Jeg fikk over 80 poeng på det første stupet, så det var bra. Jeg må også si at det var kjekt å være med her, så dette ga mersmak, sa Gismervik til NTB.

- Jeg kom meg så vidt med til OL, men jeg klarte å slå flere stupere som vanligvis er bedre enn meg, og som også er ranket høyere enn meg, så det er vel ingen grunn til å henge med hodet etter det, sa han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport