Hovedinnhold

Løvberg: Snildal drar ikke hjem fra OL

NEDTUR: Ingvild Snildal var sønderknust etter at hun røk ut av kvalifiseringen på 100 meter butterfly,. Foto: Lise Åserud
NEDTUR: Ingvild Snildal var sønderknust etter at hun røk ut av kvalifiseringen på 100 meter butterfly,. Foto: Lise Åserud
LONDON (VG Nett) En gråtende Ingvild Snildal sa hun hadde mest lyst til å dra hjem etter dagens svømmefiasko, men det kommer ikke til å skje.

Denne saken handler om:

- Det er lov å være skuffet når man ikke får det til. Det skal hun få lov til å være i dag, og skuffet er vi andre rundt henne også, men det som er viktig når er å tenke positivt frem mot 200 meter butterfly på tirsdag. Det skal vi å gjøre, så hun kommer nok ikke til å dra hjem, sier landslagstrener Petter Løvberg til VG Nett.

FØLG LEKENE DIREKTE I VG NETTS OL-STUDIO

Mislyktes

Ingvild Snildal ble sensasjonelt slått ut i kvalifiseringen på sin favorittdistanse 100 meter butterfly med tiden 59,01. Det ga en beskjeden 22.-plass, og Snildal kom dermed ikke til semifinalen.

- Akkurat nå har jeg ikke lyst til å svømme mer. Nå vil jeg bare dra hjem og glemme alt. Jeg svømte utrolig bra tidligere i uken. Jeg må ta denne dagen og bare komme meg gjennom. Jeg hadde planer om å svømme i morgen kveld. Dette var et stort nederlag, sa hun til NRK like etter løpet.

Snildal tok EM-gull med 58,04 på samme distanse i Ungarn i mai. I dag gikk det over et sekund senere.

- Med den tiden ville hun vært blant de åtte beste i dag.
Neste planlagte øvelse for Snildal er 200 meter butterfly på tirsdag. På spørsmål om Snildal garantert klatrer opp på startblokken da, svarer Løvberg følgende:

- Ufattelig

Det jeg kan garantere er at Ingvild er i veldig god form og at hun har mye mer inne enn hun fikk til i dag.

Treningsresultatene denne uken tyder hvert fall på at hun bør gi seg selv en ny sjanse i OL.

- Jeg står som et spørsmålstegn. Det er ufattelig at jeg svømmer så sakte. Jeg svømte under norsk rekord på 200 meter butterfly på trening tidligere i uka, så jeg skjønner ikke dette, sa hun tidligere i dag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport