Hovedinnhold

Lloyd sørget for USAs fjerde OL-gull i fotball

SÅ GLADE: Carli Lloyd sitter i klyngen av amerikanske spillere og blir hyllet for en av scoringene hennes. Foto: Brian Snyder, Reuters
SÅ GLADE: Carli Lloyd sitter i klyngen av amerikanske spillere og blir hyllet for en av scoringene hennes. Foto: Brian Snyder, Reuters
Carli Lloyd scoret målene som sørget finaleseier 2-1 over Japan torsdag. Dermed vant USA nok en gang OL-gull i fotball for kvinner.

Denne saken handler om:

De amerikanske jentene har vunnet fire av fem OL-turneringer siden fotball for kvinner kom med på programmet i sommerlekene i 1996.

Carli Lloyd scoret begge USAs mål i finalen, som på mange måter fortonet seg som et rent revansjoppgjør, for amerikanerne mot nasjonen som snøt dem for VM-triumf etter avgjørelse på straffer i fjor sommer.

Lloyd scoret tidlige mål i begge omgangene og USA så ut til å unngå enda et nervedrama. I semifinalen avgjorde Alex Morgan med 4-3-målet på overtid av ekstraomgangene mot Canada.

Men Japans Yuki Ogimi reduserte 2-0-ledelsen til halvparten da 63 minutter var spilt på Wembley. Asiamesterne klarte likevel ikke å finne veien til mål flere ganger og USA, som trenes av svenske Pia Sundhage, kunne slipp løs jubelen på nytt.

Etter finaleseieren kom igjen spørsmålet om ikke Sundhage snart skal bytte ut USA med Sverige.

- Det er vanskelig å tenke seg at en skal forlate dette laget. Dette laget har gjort meg til en framgangsrik trener, og jeg er veldig takknemlig for det, sa Sundhage.

- Den beste jobben nå er å være trener for USA, men alt handler om timing og jeg har lovet meg selv bare å nyte dette, fortsatte gulltreneren.

Lloyd har fått lite spilletid før OL, men ble den store helten.

- Carli Lloyd har gått fra å være ute av laget for noen uker siden til å utgjøre en forskjell. Hun har vist at jeg gjorde feil da jeg utelot henne før OL, medga Sundhage.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport