Hovedinnhold

Keeperstjernens herlige revansj sikret OL-finale

Katrine Lunde Haraldsen storspilte da Norge feide over Sør-Korea i semifinalen

SLO TILBAKE: Katrine Lunde Haraldsen sto en kjempekamp i det norske målet da Sør-Korea ble slått i OL-semifinalen. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
SLO TILBAKE: Katrine Lunde Haraldsen sto en kjempekamp i det norske målet da Sør-Korea ble slått i OL-semifinalen. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
LONDON (VG Nett) (Norge-Sør-Korea 31-25) Katrine Lunde Haraldsen (32) ble benket fra start, men kom inn og var nøkkelkvinnen da Norges jubeljenter spilte seg til OL-finalen i håndball.

Denne saken handler om:

32-åringen har havnet i skyggen av Kari Aalvik Grimsbøs prestasjoner til nå OL, men etter drøye 20 minutter fikk hun sjansen i semifinalen. Og den tok hun særdeles godt vare på. Dermed er Norge klar for OL-finalen lørdag kveld - og i det dommeren blåste tok det helt av for jentene som hoppet rundt i ring, klemte alle de så og takket det mannsterke norske publikummet i London.

- Det er veldig deilig for meg å få en god kamp. Det var godt for meg, men det er viktigere at laget vinner, sier Katrine Lunde Haraldsen i pressesonen etter kampen.

- Man jobber hele tiden. Det er ikke alltid man får det til å fungere, men det er deilig når det løsner. Hvis det ikke gjør det må man likevel fortsette, og da vil det løsne, fortsetter hun.

VG LIVE: Slik var kampen 

I den første omgangen viste keeeperen at hun var tilbake i godt gammelt slag da hun reddet fem av åtte forsøk.

- Jeg er vant til det. Hun tar fra oss selvtilliten på trening. Jeg er kjempeglad for på hennes vegne, sier Heidi Løke.

- Det er nå det gjelder, vet du, sier Løke.

VGs statistikk viser at hun stoppet hele 14 av 25 skudd.

SEIERSKLEMMEN: Her får Katrine Lunde Haraldsen seiersklemmen av keeperkollega Kari Aalvik Grimsbø. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
SEIERSKLEMMEN: Her får Katrine Lunde Haraldsen seiersklemmen av keeperkollega Kari Aalvik Grimsbø. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

- Ta noen smeller

Norge åpnet oppgjøret med å gjøre akkurat det de er best på: Stenge igjen i forsvar og løpe over motstanderen. Allerede etter snaue ni minutter ledet Norge 7-3 og Sør-Korea følte seg tvunget til å ta en timeout.

BILDESPESIAL: Se kampen i bilder her 

Deretter holdt avstanden seg lenge, inntil Kristine Lunde-Borgersen dro på seg en utvisning for å stoppe en klar koreansk målsjanse. Da kom Sør-Korea nærmere, og på 15-13 kalte landslagssjef Thorir Hergeirsson spillerne til seg for ett minutts peptalk.

- De har ni skudd fra distanse uforstyrret, så det er der vi må begynne. Vi må opp og ta noen smeller, manet han.

Lunde-Borgersen hadde før utvisning markert seg i positiv retning: Totalt fire ganger steg hun til værs og banket ballen i mål etter å ha kommet inn fra benken omtrent midtveis i første omgang.

Aldri truet

Etter hvilen fortsatte hun og satte inn ytterligere to mål bak Sør-Koreas keeper.

Sør-Korea klarte aldri å utligne Norges ledelse, og med godt keeperspill betød det lite at det ble noen bomskudd fremover utover i omgangen.

Nå venter enten Montenegro eller Spania i finalen. Norge tapte 20-25 for sistnevnte i gruppespillet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport