Hovedinnhold

Keeperheltens søster: - Hun føler aldri hun er god nok

** Lunde-Borgersen mener de svake OL-kampene gikk ut over tvillingsøsterens selvtillit
** Norge til finalen etter storspill av Lunde Haraldsen

STORSPILTE: Tvillingsøstrene Katrine Lunde Haraldsen og Kristine Lunde-Borgersen har ikke hatt sitt beste OL, men storspilte i semifinalen mot Sør-Korea. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
STORSPILTE: Tvillingsøstrene Katrine Lunde Haraldsen og Kristine Lunde-Borgersen har ikke hatt sitt beste OL, men storspilte i semifinalen mot Sør-Korea. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
LONDON (VG Nett) (Norge-Sør-Korea 31-25) Katrine Lunde Haraldsen (32) har vært kritisk til egne prestasjoner i OL. I dag slo hun fryktelig tilbake.

Denne saken handler om:

Med 14 redninger på 25 skudd var hun semifinalens gigant, og sørget alene for at Norge hele veien holdt en trygg avstand til Sør-Korea.

- Jeg heier alltid på henne, så når hun gjør det bra, blir jeg veldig glad, sier Kristine Lunde-Borgersen om tvillingsøsterens kamp.

De to var blant spillerne som sto igjen til slutt i pressesonen etter kampen. Alle ville ha en prat om kampen som ble en opptur for radarparet - Lunde-Borgersen med seks scoringer og Lunde Haraldsen med en redningsprosent på 56.

Keeperhelten innrømmer at det er noe spesielt å få oppleve å gå til OL-finalen sammen.

- Vi ønsker alltid å oppleve ting sammen. Det er veldig gøy. Det er bedre for meg å spille enn å sitte på benken, for der begynner jeg alltid å grine. Klump i halsen og tårer i øynene, beskriver Lunde Haraldsen.

Tilbake i slag

Kari Aalvik Grimsbøs sterke prestasjoner mellom stengene har ført til mer benkesliting enn normalt i OL. Lunde-Borgersen har merket på søsteren at hun har slitt.

- Hun er alltid veldig selvkritisk og føler aldri hun er god nok. Hun har nok hatt en annen selvtillit tidligere når det har flytt veldig for henne. Selv om det kanskje har gått noen flere baller i mål, så har jeg ikke vært redd for at hun ikke skulle gjøre gode kamper, sier hun.

- Har OL vært vanskelig for dere?

- Ja, vi har vært mindre i flytsonen, men slik har det vært for hele laget. Det hadde nok vært enklere om alle hadde flytt, for da kunne man bare ha kastet seg på den bølgen, fortsetter Lunde-Borgersen.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson hadde bare en kjapp kommentar til Lunde Haraldsens keeperspill:

- Hun er back in business!

Forandret ikke noe

Han ville ikke kalle OL-semifinalen for noen revansj etter kritikken laget har fått for svake prestasjoner i gruppespillet.

- Jeg har hverken lest eller fulgt med på kritikk. Jeg lever i dette gamet. Det er min jobb og mitt fokus. Det vil være helt uaktuelt for meg å forlate en filosofi og et fundament, som mange ganger har vært fornuftig å bruke i turneringssammenheng, sier han.

PS! Norge møter vinneren av Spania-Montenegro i lørdagens finale.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport