Hovedinnhold

Keeperhelten gråt etter fantomomgang

** Norge til semifinale etter fantastisk snuoperasjon
** Grimsbø til VG Nett: - Dette har vært drømmen

STENGTE BURET: Kari Aalvik Grimsbø fikk sjansen sent i andre omgang og stengte det norske målet. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
STENGTE BURET: Kari Aalvik Grimsbø fikk sjansen sent i andre omgang og stengte det norske målet. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
LONDON (VG Nett) (Brasil-Norge 19-21) Kari Aalvik Grimsbø (27) stengte Norges mål - og bidro sterkt til håndballjentenes utrolige snuoperasjon i kvartfinalen.

Denne saken handler om:

Da sluttsignalet gikk, rant tårene hos de fleste av Norges spillere - som har slitt med å få det til i dette mesterskapet.

Blant dem som gråt mest var keeper Kari Aalvik Grimsbø.

- Jeg har aldri vært med på å oppleve noe sånt. Det viser hvor innmari stort dette er. Å få lov til å stå i mål i en kvartfinale og stå bra har vært drømmen min hele tiden, sier hun til VG Nett - minutter etter at den siste tåren er tørket.

Ifølge den offisielle statistikken reddet hun fantastiske 14 av 22 skudd. Den teller ikke med redninger der motstanderen får tak i returen, så tallet er i praksis enda høyere.

- Det er helt rått. Jeg har aldri opplevd å stå på banen og kjenne tårene renne etter en kamp vi har vunnet. Det var så stort å få oppleve dette, sier hun.

- Vi sto sammen og hadde tro på oss selv. Vi visste at det kommer, og det gjorde det. Vi er et godt lag og det var fantastisk stemning. Og man blir så gira. Det var bare herlig, fortsetter keeperhelten.

FØLG DAGENS ØVELSER I VG DIREKTE 

Stenge buret

Hun kom inn like før pause, og plutselig var det slutt på den brasilianske dominansen. Hun ble omfavnet av medspillerne etter kampen og tørket tårene med et lommetørkle da hun gikk ut av stadion, mens publikum ropte «heia Norge, heia Norge».

- Kari har tatt steg, og hun viser nok en gang at hun er i ferd med å bli en av verdens beste målvakter. Hun skal stå fulle mesterskap før vi kan si det, men vi har to gode målvakter nå, sier trener Thorir Hergeirsson.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SEIERSKLEMMEN: Her får trener Thorir Hergeirsson seiersklemmen av Karoline Dyhre Breivang og Marit Malm Frafjord. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
SEIERSKLEMMEN: Her får trener Thorir Hergeirsson seiersklemmen av Karoline Dyhre Breivang og Marit Malm Frafjord. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG


Dårlig start

Det så imidlertid tungt ut fra start: Allerede etter snaue åtte minutter hadde Brasil fått en tremålsledelse. Da tok Norges landslagssjef, Thorir Hergeirsson, timeout.

- De (Brasil) skyter fra syv meter - de skal skyte fra ti. Vi skal opp i kroppen på dem og klemme til, var den klare beskjeden.

Fremover stokket det seg voldsomt for Norges skyttere den første halvtimen. Linn Jørum Sulland noterte seg for fire bom og to tekniske feil.

JAAAA!: Så glad ble Camilla Herrem da hun sendte Norge opp i en tomålsledelse like før slutt. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
JAAAA!: Så glad ble Camilla Herrem da hun sendte Norge opp i en tomålsledelse like før slutt. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Norsk opphenting

Da ble hun erstattet av Tonje Nøstvold, som traff på ett av tre forsøk. Avstanden holdt seg ut omgangen og til pausen sto det 13-9 til Brasil.

Etter 33 minutter sto det 15-9, men så skjedde det noe med Norge: Spillerne begynte å treffe på avslutningen og stengte igjen bakover.

I løpet av seks minutter hadde ledelsen krympet ned til to mål i favør Brasil.

Deretter begynte Norge å spille fantastisk forsvarsspill, og Brasil gikk i lange perioder uten scoring. Grimsbø sto som en gigant mellom stengene.

Ni minutter før slutt utlignet Gøril Snorroeggen, før Linn-Kristin Riegelhuth Koren ga Norge ledelsen. Derfra og ut handlet det bare om Norge, som til slutt vant 19-21.

Mens de norske jentene hoppet rundt av glede og klemte hverandre, sank den brasilianske keeperen sammen. En annen av spillerne sparket til inventaret bak den brasilianske benken.

- Jeg kjente allerede i starten av andre omgang at vi ble tøffere og at taklingene ble hardere og hardere. Det smittet over og vi elsker å gi juling, sier Ida Alstad om snuoperasjonen.

BILDESPESIAL: Norge-Brasil i bilder

Norge har slitt med å få spillet til å flyte gjennom hele OL. I åpningskampen ble det tap mot Frankrike, før det senere ble både uavgjort mot Sør-Korea og 20-25-tap for Spania.

Seirer mot Sverige og Danmark ga imidlertid fjerdeplass i gruppespillet og kvartfinalebillett.

PS! Norge møter vinneren av Russland og Sør-Korea i semifinalen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport