Hovedinnhold

Kappganghåp om stjernes dopavsløring: - Blir skuffet

** Nymark om Tysses OL-deltakelse: - Helt greit at Erik fikk gå
** De to norske kappgjengerne hverken trener eller snakker sammen: - Jeg er en særing

IRRITERENDE: Trond Nymark har ikke noe til overs for all dopingen i sporten, men synes det er bra at Alex Schwazer (innfelt) var åpen om dopingen. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix/AFP
IRRITERENDE: Trond Nymark har ikke noe til overs for all dopingen i sporten, men synes det er bra at Alex Schwazer (innfelt) var åpen om dopingen. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix/AFP
LONDON (VG Nett) Trond Nymark (35) prøver å ikke tenke på alle de gangene dopingavslørte kappgjengere har kapret pallplasser foran ham.

Denne saken handler om:

- Man blir alltid skuffet. Jeg har vært på pallen, eller like utenfor, flere ganger hvor det etterpå har vist seg at de foran meg har blitt tatt senere samme år. Det er noe som irriterer meg der og da, men jeg kan ikke gjøre noe med det, sier Nymark til VG Nett.

Lørdag skal Nymark ut på sin fem mil lange kappgang, og nordmannen møtte i dag pressen i stekende sol utenfor deltakerlandsbyen. Under en parasoll, med rundt ti journalister rundt seg svarte han på alle spørsmål om OL-oppkjøringen - og doping.

En av årsakene til at doping ble tema i dag, var avsløringene fra kappgang-stjernen Alex Schwazer. For noen dager siden innrømte han å ha dopet seg.

- Jeg gjorde en feil. Jeg ønsket å bli sterkere til OL. Jeg tar fullt ansvar for det jeg gjorde. Det var min idé, og jeg handlet alene. Nå er karrieren min over, sa italieneren.

- Han var i alle fall mann nok til å innrømme det, til å stå for det han har gjort, sier Nymark om saken.

Ikke vurdert Tysses sak

For en liten uke siden deltok Erik Tysse i OL, og gikk inn til en 14. plass. Han kom med til lekene med et nødskrik, etter å ha vært utestengt i to år som følge av en dopingdom.

- Det er helt greit at Erik fikk gå. Slik er regelverket, sier Nymark, som også forteller at han ikke har tatt noe standpunkt til Tysses sak. Den dopingtatte kappgjengeren hevder fremdeles sin uskyld.

TILBAKE ETTER UTESTENGELSE: Erik Tysse. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
TILBAKE ETTER UTESTENGELSE: Erik Tysse. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

- Fra et norsk synspunkt må jeg si at jeg har ikke hørt om noe annet tilfelle hvor så mange uavhengige eksperter talte hans sak. Jeg har ingen forutsetninger for å vurdere dette, men jeg registrerer at dette ikke var nok til at det ble vurdert som rimelig tvil, sier Nymark.

Null samarbeid

Til tross for at Nymark og Tysse er Norges to fremste kappgjengere og bor i samme område, hverken trener eller snakker de særlig sammen.

- Jeg har ikke trent med ham på to år, sier Nymark. På VG Netts spørsmål om det ikke hadde vært fornuftig å dra nytte av hverandres erfaringer og kompetanse, forklarer han at de to er ganske ulike når det kommer til trening.

- Og vi har aldri snakket særlig sammen, sier han, tar en lite pause, og fortsetter:

- Jeg er en særing. Jeg liker å trene alene, så enkelt er det. Jeg har det selskapet jeg trenger rundt meg på trening, jeg gjør ting i min fart og jeg gjør mine ting. Hvorfor skal jeg bry meg med hva andre gjør på trening da? spør han.

Om to dager skal Nymark jage etter medalje i London, og 35-åringen forsikrer om at formen er god.

- Forutsetningene for ei god femmil er til stede, bekrefter han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport