Hovedinnhold

- Kanskje er kondomene til vannkrig?

AVSLØRER: USAs fotballkeeper Hope Solo forteller om utstrakt sexaktivitet blant utøverne i OL. Foto: Drew Hallowell, AFP
AVSLØRER: USAs fotballkeeper Hope Solo forteller om utstrakt sexaktivitet blant utøverne i OL. Foto: Drew Hallowell, AFP
(VG Nett) Amerikanske deltakere mener det nærmest var orgie i OL-landsbyene. Norsk bryter mener kondombehovet i London er overdrevet.

Denne saken handler om:

- Det er mye sex der. Hvor mye sex? Jeg vil tro 70-75 prosent av OL-deltakerne har det.

Ordene tilhører den amerikanske fotballkeeperen Hope Solo, og hun prater ikke om toppidrettsutøvere som har seg med sine respektive partnere. Hun snakker om verdens beste idrettsutøvere som har seg med hverandre. Under olympiaden, og gjerne i OL-landsbyen:

På gressplenen, på balkongen, i matsalen. Tidvis minnet det om orgier, mener mange av de tidligere OL-deltakerne.

100.000 kondomer til drøyt 14.000 utøvere

100.000 kondomer er på plass i London for å sikre at utøverne ikke skal pådra seg uønskede graviditeter eller sykdommer når mer alternative, fysiske aktiviteter bedrives, et snitt på cirka syv til hver eneste deltaker.

LETTKLEDD, MEN ANSTENDIG: Stig-André Berge kjenner seg ikke igjen i de amerkanske historiene fra OL. Foto: KRISTIAN HELGESEN / VG
LETTKLEDD, MEN ANSTENDIG: Stig-André Berge kjenner seg ikke igjen i de amerkanske historiene fra OL. Foto: KRISTIAN HELGESEN / VG

Det skal det nemlig være mye av, skal man tro de mange toppidrettsutøverne som forteller sine om mindre kjente OL-opplevelser i ESPNs Body Issue. Den norske bryteren Stig-André Berge, som var med i OL i Kina for fire år siden, og skal være med igjen i London i sommer, er likevel forundret over historiene som serveres fra den andre siden av Atlanterhavet.

- I den artikkelen får man jo inntrykk av at utøverne hadde seg overalt, i matsalen, på balkongen, på gressplenen.

- Det hadde selvsagt vært morsomt å se, men jeg kan i alle fall ikke huske å ha vært vitne til noe slikt, sier Berge til VG Nett.

I Sydney-OL for tolv år siden gikk det unna over 70.000 kondomer til utøverne, i London har man altså bestilt enda flere. Berge er litt usikker på om alle blir brukt til det de er ment for.

- Ut fra min erfaring vil det ikke bli bruk for så mange. Kanskje er kondomene til vannkrig, undrer 29-åringen, og humrer godt.

Ikke helt så, hvis du skal tro den amerikanske skytteren Josh Lakatos, som forteller om noen særdeles interessante dager under OL i Australia.

Så et helt stafettlag rusle ut på morgenkvisten

Lakatos var tidlig ferdig med sin OL-øvelser, og fikk beskjed av den olympiske komiteen i USA om å reise hjem. Det fristet lite, han visste fra olympiaden i Atlanta fire år tidligere at det var nå moroa startet, og han greide å beholde et hus med veldig god plass helt for seg selv. Det ryktet spredte seg fort. De første som kom innom, var noen amerikanske friidrettsutøvere.

- Og den neste morgenen, så sverger jeg på at hele stafettdamelaget på 4 ganger 100 meter fra et skandinaviskutseende land går ut av huset, tett fulgt av våre gutter, og jeg tenker:

- Herregud, jeg så disse jentene løpe i går kveld!

- Jeg driver et bordell

Slik fortsatte aktiviteten i huset de neste dagene i huset til Lakatos, som bare fikk tilnavnet «Shooters' House», noe som fikk ham til å reflektere litt over hva som var i ferd med å skje.

- Jeg driver et bordell i OL-landsbyen! Jeg har aldri sett så mye umoral i hele mitt liv, forteller Lakatos til ESPN.

Selv regner ikke bryteren Stig-André Berge å få oppleve noe tilsvarende i årets OL-landsby, men han har ikke helt gitt opp håpet om en liten utenomsportslig utskeielse.

- Jeg har i alle fall aldri fått tilbud om noe orgie under OL, slik amerikanerne snakker om.

- Det eneste håpet jeg har om å kunne skeie ut på den fronten, er hvis jeg klarer å snike inn samboeren i OL-landsbyen, da kunne det kanskje bli noe, humrer Berge.

FESTLIG, MEN ANSTENDIG: Karoline Dyhre Breivang og Marit Malm Frafjord feirer VM-gullet i 2011. Foto: Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
FESTLIG, MEN ANSTENDIG: Karoline Dyhre Breivang og Marit Malm Frafjord feirer VM-gullet i 2011. Foto: Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Marit Malm Frafjord er like ukjent med det påståtte, frivole livet i deltakerbyen. Som Berge deltok også håndballjentenes landslagskaptein i olympiaden i Beijing for fire år siden - uten at hun la merke til noe utsvevende liv blant OL-utøverne.

- Men så har vi jo en tendens til å måtte konkurrere nesten gjennom hele OL, og da blir det kanskje litt annerledes.

Tror amerikanerne er mer frivole

Selv om mange av de utøverne ESPN har snakket med forteller om sex under åpen himmel og i alle mulige kriker og kroker, sier Frafjord at hun ikke har vært vitne til noe slikt.

- Kanskje amerikanerne er mer ekstreme enn oss, undrer Viborg-spilleren.

Likevel er 26-åringen ikke nevneverdig overrasket at det kanskje kan bli litt mer action i sengehalmen enn ellers.

- Toppidrettsutøvere har kanskje litt mindre tid ellers, kanskje tar det de mer ut i en slik setting. Det er vel sånn mange holder på byen i helgene, den muligheten har ikke vi. Da blir det muligens til at man gjør mer slikt i et OL når man mulighet til å slappe av og kose seg - det er jo ikke noe unormalt i det, påpeker en flirfull Marit Malm Frafjord overfor VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport