Hovedinnhold

Irsk OL-deltaker mistenkt for ulovlig spill

VINKET: Den irske OL-troppen vinker til publikum under åpningssermonien på Olympiastadion i London. Foto: Saeed Khan
VINKET: Den irske OL-troppen vinker til publikum under åpningssermonien på Olympiastadion i London. Foto: Saeed Khan
Irlands OL-komité gransker påstander om at en irsk OL-utøver har veddet penger på en konkurrent i et konkurranse han selv deltok i.

Denne saken handler om:

Utøveren er ikke navngitt, men OL-komiteen har fått et anonymt tips om at vedkommende plasserte to veddemål på en konkurrent i sin idrett før lekene.

Irlands OL-president Pat Hickey, som nylig ble valgt inn i IOK-styret, sier at det vil medføre «strenge sanksjoner» dersom påstandene viser seg å stemme.

Ifølge Irish Independent ble veddemålene inngått dagen før konkurransen, og utøveren vent. Ifølge avisen ble det utbetalt 3600 euro i kontanter etter veddemålet.

IOK har lovet å slå hardt ned på ulovlig gambling under OL og har etablert et kontrollorgan som skal følge med på spillmønster. Det er forbudt for OL-deltakere å vedde penger på OL-øvelser.

Fredag sa IOK-president Jacques Rogge at han er skuffet over å høre at australske deltakere skal ha satt penger på hvem som ble deres flaggbærer under innmarsjen. Oddsen på basketballspiller Lauren Jackson falt helt til bunns kort tid før det ble offentliggjort at hun skulle bære flagget.

Australias delegasjonsleder Nick Green sier at det er forbud mot deltakelse i pengespill i laget.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport