Hovedinnhold

Ingvild Snildals forklaring: - Jeg ble overtent

Gråtkvalt Snildal til NRK: - Nå vil jeg bare dra hjem

DEPPET: Ingvild Snildal tar seg til ansiktet etter den svært skuffende innsatsen på 100 meter butterfly. Foto: Lise Åserud, Scanpix
DEPPET: Ingvild Snildal tar seg til ansiktet etter den svært skuffende innsatsen på 100 meter butterfly. Foto: Lise Åserud, Scanpix
Ingvild Snildal tror hun var overtent da hun sensasjonelt ble slått ut i kvalifiseringen på 100 meter butterflya med tiden 59,01.

Denne saken handler om:

Det ga en beskjeden 22.-plass, og Snildal kom dermed ikke med til semifinale.

- Jeg forstår ærlig talt ikke hva som har skjedd. Jeg har aldri følt meg bedre på trening. Det er nå vi har mulighet, så det er veldig tungt akkurat nå, sa en nesten gråtende Snildal til NRK.

Hun kom med følgende forklaring på fiaskoen overfor NTB:

- Jeg ble nok for overtent og ivrig. OL er stort. Du merker det på lydnivået med en gang du kommer inn i hallen. Det var spesielt å komme inn. Jeg merket at jeg ville utrolig mye. Altfor mye. Det ble for høy frekvens på takene, og jeg merket at jeg stivnet. Dette var veldig tungt siden jeg har truffet hele tiden på trening.

Følg OL direkte i VG Netts OL-studio. 

100 meter butterfly er Snildals spesialdistanse og hun er fersk europamester på distansen. Hun var en av Norges medaljekandidater i OL, men har slitt med en vond skulder før lekene. Likevel følte hun seg i sitt livs form så sent som lørdag.

- Jeg kjente ingen smerter. Jeg har følt meg i knallslag den siste tiden, sier hun til NTB.

Snildal var på gråten da hun ble intervjuet av NRK etter nedturen.

- Jeg står som et spørsmålstegn. Det er ufattelig at jeg svømmer så sakte. Jeg svømte under norsk rekord på 200 meter butterfly på trening tidligere i uka, så jeg skjønner ikke dette, fortsetter hun til NRK.

Se bildespesial fra dagens konkurranser her! 

Den norske svømmeren ble nummer sju i sitt heat, som ble vunnet av amerikanske Dana Vollmer på 56,25. Det var ny olympisk rekord.

Snildals tid var nesten sekundet svakere enn den hun tok EM-gull med 58,04 på samme distanse i Ungarn i mai.

- Akkurat nå har jeg ikke lyst til å svømme mer. Nå vil jeg bare dra hjem og glemme alt. Jeg svømte utrolig bra tidligere i uken. Jeg må ta denne dagen og bare komme meg gjennom. Jeg hadde planer om å svømme i morgen kveld. Dette var et stort nederlag, sier hun til NRK.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport