Hovedinnhold

Herrem: - Vi ville slutte å høre på all driten

** Håndballjentene slår tilbake mot kritikerne etter utrolig snuoperasjon
** Keeperhelten til VG Nett: - Føltes som om folk hadde mistet troen på oss

MARKERING: De norske håndballjentene kom på pressekonferanse med «Norges lagånd» skrevet på magene sine. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
MARKERING: De norske håndballjentene kom på pressekonferanse med «Norges lagånd» skrevet på magene sine. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
LONDON (VG Nett) (Brasil-Norge 19-21) Med «Norges lagånd» skrevet på magene sine, kom håndballjentene på pressekonferanse og fyrte løs etter å ha gått videre til semifinalen i OL.

Denne saken handler om:

Etter å ha snudd 9-15 til 21-19-seier i kvartfinalen mot Brasil, strenet de norske spillerne inn på pressekonferanserommet og stilte seg på linje.

Deretter dro de opp draktene og blottet magene sine, der én bokstav på hver spiller til sammen utgjorde ordene «Norges lagånd».

- Dette var bare for å vise pressen! Vi skulle slutte å høre på all driten som pressen kommer med og bare vise dem! Vi ville ta litt igjen, sier Camilla Herrem til VG Nett.

VG DIREKTE: Følg OL-dagen her 

Har beholdt troen

Norge har langt fra imponert så langt i OL, og også i dag slet laget i 36 minutter. Så kom forvandlingen.

Anført av en strålende Kari Aalvik Grimsbø i det norske målet, stengte Norge igjen bakover og kontret Brasil i senk.

- Vi har visst at vi kan og har hatt troen på oss selv, og bare det at vi ikke mister troen på oss selv når alle andre er imot oss, viser hvor sterke vi er. Det er det vi vinner på i dag, sier keeperhelten.

- Hva mener du med at alle er imot dere?

- Vi merker stemningen som har vært rundt oss. Hva folk snakker om, journalister og alt sånt. Så da føles det som om folk har mistet troen på oss, men vi har hele tiden trodd at det skulle komme, sier hun.

GRÅT AV GLEDE: Keeperhelten Kari Aa. Grimsbø gråt av glede etter at Norge sikret seg semifinalebillett mot Brasil. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
GRÅT AV GLEDE: Keeperhelten Kari Aa. Grimsbø gråt av glede etter at Norge sikret seg semifinalebillett mot Brasil. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

- Dårlig supporter

Norge kom til OL som storfavoritter etter å ha cruiset inn til VM-gull så sent som i desember. I åpningskampen ble det tap mot Frankrike, og deretter har de slitt med å få spillet til å sitte.

Flere av spillerne føler støtten i det norske folk har vært avtagende.

- Jeg har følt på det. Jeg fant ut i forigårs at man må slutte å gå inn på PC-en, for jeg synes det har vært overdrevet negativt. Jeg blir nesten litt overrasket når det handler om skuddbom, mål og tekniske feil. Da skjønner du lite håndball. Vi har tross alt kommet til den kvartfinalen, sier Ida Alstad.

- At folk ikke tåler at håndballjentene kan være litt under middels noen ganger, da er du dårlig supporter, fortsetter hun.

Bryr seg ikke

Kaptein Marit Malm Frafjord sier at hun ikke leser aviser eller hva folk skriver i kommentarfeltene mens hun er i OL.

- Det fleste som sitter hjemme har ikke vært med på dette selv, påpeker hun.

Heidi Løke mener dagens kamp beviser hva som bor i laget.

- Det andre mener, at vi ikke har lagmoral, viser vi virkelig at vi har i dag. Vi står sammen og backer hverandre. Lagånden har vært der hele tiden, mener hun.

Kristine Lunde-Borgersen hevder hun gir blanke i hva andre måtte synes.

- Jeg bryr meg ikke, men jeg hører det jo. Noen ganger kan man bruke det til sin fordel. Man blir provosert av det, sier hun.

- De hjemme vil at vi skal vinne og vil at vi skal gjøre det bra. Jeg tror det er så enkelt som det. Men det er alltid noen bedrevitere og alt det der, men det hører jo med. Det er jo ikke gøy hvis ingen heier på oss eller kritiserer oss, mener Vipers-spilleren.

Norge møter enten Russland eller Sør-Korea i semifinalen torsdag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport