Hovedinnhold

Hergeirsson forsvarer disponeringene

Norsk 23-24-tap mot Frankrike i OL-åpningen

DIRIGERER: Landslagssjef Thorir Hergeirsson gir sine direksjoner til spillerne under åpningskampen mot Frankrike, en kamp som endte med tap. Foto: JAVIER SORIANO, AFP
DIRIGERER: Landslagssjef Thorir Hergeirsson gir sine direksjoner til spillerne under åpningskampen mot Frankrike, en kamp som endte med tap. Foto: JAVIER SORIANO, AFP
LONDON (VG Nett) Han ventet med å bruke Norges to beste spillere til 2. omgang og lot aldri Linn Jørum Sulland ta straffer. Men Thorir Hergeirsson forsvarer disponeringene etter Frankrike-tapet.

Denne saken handler om:

- Du kan godt si at det kunne vært disponert annerledes der du står med fasit i hånd. Men jeg ville startet igjen med Katrine Lunde Haraldsen i mål. Ida Alstad var veldig bra etter pause, men vi jobber med å få i gang alle spillerne her. Derfor ble Kristine Lunde-Borgersen og Marit Malm Frafjord prioritert før pause, sier landslagssjefen.

Bakgrunn: Marerittstart ga norsk tap i OL-åpningen

Han har stor tro på at Norge skal spille langt bedre mot Sverige mandag kveld.

- Vi tar med oss arbeidsmoralen fra andreomgangen videre. Den var veldig bra, sier han.

Bitter

Da Kari Aalvik Grimsbø og Ida Alstad kom på banen etter pause, snudde kampen med hele ni mål. Fra 17-12 til Frankrike i første omgang til 11-7 til Norge i andre omgang.

Trønder-duoen var meget god da Norge vant Scandinavian Open for 14 dager siden, men ble sittende 30 minutter på benken før de fikk sjansen i Copper Box.

- Nei, det er sånn det er. Jeg fikk muligheten til å studere Frankrikes forsvarsspill før pause. Jeg hadde mye energi da jeg kom på banen. Jeg følte at vi lykkes og fikk til spillet, selv om det var bittert å tape til slutt, sier Ida Alstad.

- Fortjent seier

- Katrine er en meritert keeper. Jeg skjønner at hun ble valgt fra start. Jeg er bare glad for at jeg fikk sjansen i 2. omgang. Jeg følte at jeg hadde god kontroll selv om jeg gjerne skulle tatt den siste scoringen til Frankrike fra kanten, sier Kari Aalvik Grimsbø.

- OL er et langt mesterskap. Norge vil buke alle spillerne. Jeg vil ikke snakke om hva de gjorde feil. Vi gjorde en nesten perfekt første omgang og vant fortjent, sier Frankrike-trener Olivier Krumbholz etter å ha fått en deilig revansj for stortapet både i VM-finalen 2011 og EM-åpningen 2010.

Tar gjerne straffer

Norge tapte til slutt en kamp de bare hadde på uavgjort ved kampstart. Men Tonje Nøstvold og Linn-Kristin Riegelhuth Koren bommet på to av Norges tre straffekast. Det kan - i hvert fall i teorien - ha vært forskjellen på tap og seier.

Mot Frankrike i Drammen rett før OL bommet Nøstvold og Ida Alstad på tre av fire straffer. Linn Jørum Sulland satte sine to straffekast mot Frankrike i VM-finalen, men er ikke blitt brukt på straffer på de to siste kampene mot de franske keeperne.

- Jeg er i straffeteamet og skyter gjerne, sier Sulland til VG. Hun ble sittende på benken gjennom hele andre omgang. I Drammen styrte hun mye av showet da Frankrike ble slått 13 dager før OL-åpningen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport