Hovedinnhold

Gullvinner Wiggins: - I kveld blir det vodka tonic

Spøkte og lo på pressekonferansen etter OL-triumfen på hjemmebane

SPØKTE: Bradley Wiggins fremkalte latter blant journalistene på pressekonferansen etter at han hadde fått gullmedaljen rundt halsen. Foto: Eirik Borud, VG Nett
SPØKTE: Bradley Wiggins fremkalte latter blant journalistene på pressekonferansen etter at han hadde fått gullmedaljen rundt halsen. Foto: Eirik Borud, VG Nett
HAMPTON COURT (VG Nett) OL-gullvinner Bradley Wiggins (32) tror aldri han vil oppleve lignende stemning igjen. For å fordøye opplevelsen vil han ta seg et par drinker.

Denne saken handler om:

- Vodka tonic hjelper. Det blir et par av dem i kveld, sier «Wiggo» - og skaper latter blant de rundt 80-90 journalistene i salen.

På podiet har han den tyske sølvvinneren Tony Martin til høyre for seg og landsmann og bronsevinner Chris Froome på sin venstre flanke. De sier ikke stort.

Det er gullvinneren i temporittet, som leverte slik alle forventet på hjemmebane, den britiske pressen vil ha i tale. Og han gir dem det de vil høre.

- Du må være døv for ikke å høre skrikene fra publikum. Lyden fra rundkjøringen ved Kingston vil jeg aldri oppleve igjen i min sportskarriere. Det var fenomenalt, beskriver Wiggins.

- Helt enormt

At mannen som vant Tour de France i sommer og har fire OL-gull, og ytterligere tre OL-medaljer, ikke har en Sir-tittel i navnet, ble tidlig tatt opp. Selv virker han ikke å være særlig opptatt av om han skulle bli adlet.

- Det vil selvsagt være en ære, men jeg tror medaljen vil bli liggende i en skuff. Jeg vil fortsatt være Brad, smilte Bradley Wiggins.

HILSTE TIL PUBLIKUM: Bradley Wiggins tar imot jubelen etter å ha fått gullet rundt halsen. Foto: Matt Rourke, AP
HILSTE TIL PUBLIKUM: Bradley Wiggins tar imot jubelen etter å ha fått gullet rundt halsen. Foto: Matt Rourke, AP

Til sammenligning har banesyklisten Chris Hoy, som kun har fem OL-medaljer, fått Sir-tittel i navnet.

Får ros

Chris Froome ble salig i blikket og så beveget ut da han snakket om støtten fra hjemmepublikummet.

- Jeg gikk til dette som en hvilken som helst etappe i Tour de France, men dette var noe helt annet. Dette vil jeg aldri glemme. Folk heiet ikke bare, men de skrek navnene våre. Det var virkelig noe spesielt. Helt enormt, forteller han.

Bronsevinner roste Wiggins for måten han har håndtert presset på.

- Å komme ut av Tour de France som vinner og fortsatt være så fokusert. Det er stort. Det er virkelig noe stort å vinne gull på hjemmebane, sier han.

- Gøy

Edvald Boasson Hagen ble nummer 13 på OL-tempoen, noe som er bedre enn hans beskjedne målsetning om en plassering mellom 15. og 20. plass. Uten å sprudle hevder han at det var moro med gull til Team Sky-kompisen.

- Det er gøy for han. Det betyr ikke så mye for min del, men ettersom han er en lagkamerat er det veldig gøy. Ellers har jeg ikke så mye glede av den, sier han til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport