Hovedinnhold

Gråtkvalt Bovim om skade-nedturen: - Jeg hylskrek

Ankom pressemøte i London på krykker - OL-drømmen brast

GRÅTKVALT: Ingvill Måkestad Bovim forteller pressen at hun må avbryte OL på grunn av en delvis avrevet akillessene. Foto: Bjørn S Delebekk
GRÅTKVALT: Ingvill Måkestad Bovim forteller pressen at hun må avbryte OL på grunn av en delvis avrevet akillessene. Foto: Bjørn S Delebekk
LONDON (VG Nett) Ingvill Måkestad Bovim (30) var gråtkvalt da hun møtte pressen og fortalte at akillessenen var delvis avrevet.

Denne saken handler om:

- Det var så vondt at jeg datt ned på banen og kunne ikke fortsette. Jeg kjente at det her ikke er bra, at det var helt feil. Men jeg håpet at det skulle gå over. Nå har vi tatt MR og funnet ut at det har skjedd, det vi trodde skjedde (red.janm. at akillessenen var delvis røket), sier Måkestad Bovim til VG Nett.

- Jeg lå 25 minutter i MR-maskinen og skjønte at nå er det slutt. Slutt for denne gang, sier hun videre.

- Hva gjorde du da du skjønte at OL-toget hadde gått?

- Jeg hylskrek, sier Norges mulige medaljehåp på 1500 meter foran et fulltallig norsk pressekorps.

- Jeg kan ikke love at jeg ikke vil gråte her i dag, sier jenta som fyller 31 år i morgen, og som flere ganger i løpet av den ti minutter lange seansen kjempet mot tårene.

Bovim skadet seg på siste trening før avreise til OL, og i går skrev hun på sin twitterkonto at akillessenen var røket. Hun hadde ikke løpt på to dager, men prøvde å løpe på gårsdagens test. Hun kjente smerter, og da hun brukte piggskoene kjente hun at det nappet i akillessenen.

- Det er jævlig kjipt, sier 1500 meter-håpet til et samlet pressekorps.

KRYKKER: Ingvill Måkestad Bovim kom til pressetreffet på krykker og var oppløst i tårer da hun snakket om skaden. Foto: Bjørn S Delebekk
KRYKKER: Ingvill Måkestad Bovim kom til pressetreffet på krykker og var oppløst i tårer da hun snakket om skaden. Foto: Bjørn S Delebekk

Gråtkvalt forteller hun at hun er utrøstelig og at når noen vil gi henne en klem så kommer tårene.

På spørsmål fra VG Nett om hvordan hun tror hun ville gjort det i mesterskapet hvis hun ikke hadde skadet seg, svarte hun følgende:

- Det er et mesterskap og man må løpe fra runde til runde. Men jeg vet at jeg er i mitt livs beste form, og det er det beste utgangspunktet til å gjøre en bra prestasjon, sier hun til VG Nett.

Hun regner med at det vil ta seks til åtte uker før hun kan trene skikkelig, og etter det blir det en opptreningsperiode. På spørsmål på om hun ser seg selv konkurrere i OL om fire år svarer hun et klart og tydelig ja.

- Alt var helt bra til torsdag til klokken 11.30. At jeg skulle sitte her slik var helt utenkelig frem til da, sier Bovim, som starter opptrenignen så smått med fem minutters sykling i dag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport