Hovedinnhold

Pappa-Northug snakket med sønnen søndag morgen:

- Petter vil beklage

FRYKTELIG SKUFFET I GÅR: Petter Northug (t.h.) vil imidlertid beklage at han ikke snakker mer etter nedturene i skisporet, sier pappa John. Foto: Scanpix, Heiko Junge
FRYKTELIG SKUFFET I GÅR: Petter Northug (t.h.) vil imidlertid beklage at han ikke snakker mer etter nedturene i skisporet, sier pappa John. Foto: Scanpix, Heiko Junge
OSLO/WHISTLER (VG Nett) Petter Northug (24) har allerede lagt gårsdagens fiasko bak seg.

Denne saken handler om:

Det hevder langrennstjernens far, John Northug, overfor VG Nett. Han var i kontakt med sønnen på telefon rett etter løpet i går kveld, og like før klokken 09 søndag morgen.

- Han var så utrolig skuffet i går, og hadde vanskelig for å sette ord på det som hadde skjedd. Han følte det fryktelig tungt. Når sånt skjer, må Petter ha tid for seg selv. Han er rett og slett skapt sånn. Men nå er han ferdig med det, og ser frem mot neste renn, lover John Northug.

Han har fått med seg kritikken mot sønnen: For etter en ny OL-nedtur valgte junior å marsjere rett forbi norske journalister uten å si et eneste ord.

Oppførselen ble av mange karakterisert som arrogant av en utøver som ofte snakker høyt når han vinner.

- Petter kommer til å beklage at han ikke er mer meddelsom etter nedturene. Det skyldes enkelt og greit at han går så utrolig langt inn i seg selv når slikt skjer, sier John Northug til VG Nett søndag formiddag.

Northugs trener:- Det grenser litt mot arrogant oppførsel

I 12-tiden i morges hadde rundt 32 000 VG Nett-lesere sagt sin mening om reaksjonen til Petter Northug etter lørdagens fellesstart. Nesten seks av ti karakteriserte oppførselen som arroganse.

VG TV:Truls Dæhli om Northug-bråket

- Får Petter med seg bråket i etterkant av rennet?

- Nei, det gjør han ikke.

Protokoll:Hvor var du da Northug brakk staven?

Ville ikke skylde på andre

SETTER KURSEN MOT VANCOUVER: John Northug. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
SETTER KURSEN MOT VANCOUVER: John Northug. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

30 kilometer fellessstart med skibytte var regnet som Northugs største gullsjanse i OL. Kanskje var det nettopp derfor 24-åringen var fullstendig knust etter målgang i går. Han blåste først ut frustrasjonen sin overfor lagkameratene, før han ble sittende og deppe i den norske smørebua.

Selv ikke de norske lederne virket å nå frem til Petter Northug midt i skuffelsen. De rådet skistjernen til å møte offentligheten, prate ut og «bli ferdig med det».

- Jeg har jo også gitt Petter råd, men han er veldig klar over dette selv, sier pappa Northug.

Gjennom tv-skjermen hjemme i Trøndelag, så han hvordan sønnen fikk ødelagt staven med én kilometer igjen til mål. Samtidig måtte han gi noen meter til utøverne i tet. Og da var løpet kjørt. Northug maktet aldri å tette luken.

Les også:Hellner ødela Northugs stav: - Det var ikke meningen

- Petter er ikke typen som skylder på noe annet. Han biter det heller i seg og tier stille. Det er ikke Petter stil å skylde på andre.

- Han virket ikke å være helt pigg da uhellet først inntraff?

- Det blir bare spekulasjoner. I går endte han som nummer elleve. That's it.

Sier John Northug, som setter seg på flyet til OL i Vancouver i dag.

VG TV:Se den unike Petter Northug-dokumentaren


Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport