Hovedinnhold

Derfor stilte curlingstjernen opp i trusa

MISS JANUAR: Til venstre er Madeleine Dupont i aksjon under OL i Vancouver. Til høyre har hun kastet klærne for å få oppmerksomhet rundt curlingsporten. Foto: AFP/www.anaarce.com
MISS JANUAR: Til venstre er Madeleine Dupont i aksjon under OL i Vancouver. Til høyre har hun kastet klærne for å få oppmerksomhet rundt curlingsporten. Foto: AFP/www.anaarce.com
(VG Nett) Danske Madeleine Dupont (22) kastet klærne før OL for å reklamere for curlingsporten. Det angrer hun ikke på.

Denne saken handler om:

- Hvis et bilde av meg i truse kan få flere til å se på oss på tv, er det bra, sier Madeleine Dupont (22) Aftonbladet.

I forkant av OL ga Det europeiske curlingforbundet (ECF) ut en kalender med 26 mer eller mindre avkledde curlingkvinner for å promotere sporten sin.

Samleside:Alt om OL i Vancouver

Den danske OL-deltageren Madeleine Dupont er en av jentene som stiller opp i kalenderen, som VG Nett omtalte tidligere i vinter. På bildet har hun kastet alle klærne unntatt en rosa truse, og hun viser usjenert frem det ene brystet.

- Pengene går til en god sak og om folk ser på curling på grunn av bildene av meg, er det bare positivt, slår hun fast.

Dupont er kalenderens «Miss January», men sier at man neppe kommer til å få se flere slike bilder av henne i fremtiden.

- Ikke regn med å se meg på fronten av et herreblad. Det er ikke noe jeg en gang ville vurdert. Og en modellkarriere er også helt utenkelig. Jeg har rett og slett ikke utseendet til det, sier 22-åringen.

I går hadde curlingspilleren vesentlig mer klær på seg da hun og resten av Danmarks OL-lag spilte og tapte 6-5 mot Sverige i Vancouver.

- Det føltes som om vi hadde kontroll. Men dette er curling. Det er små marginer, sier Dupont.

Også de norske curlingherrene har fått mye oppmerksomhet på grunn av klesvalget, men i motsetning til Madeleine Dupont er det hva de har tatt på seg og ikke av seg, som er i fokus. Curlingherrene har ikledd seg de samme «klovnebuksene» som den skandaleomsuste og fargerike golfspilleren John Daly tidligere har stilt opp i.

PS! De norske herrene spilte sine to første kamper i OL i går kveld og i natt, norsk tid. Mot Canada ble det et knepent tap, men USA ble slått i en ny thriller.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport