Hovedinnhold

Håndballjentene slår Northug & co.

GULLJENTER: Karoline Dyhre Breivang omfavnet Linn Jørum Sulland da Norge tok OL-gull i London. Foto: Bjørn S. Delebekk
GULLJENTER: Karoline Dyhre Breivang omfavnet Linn Jørum Sulland da Norge tok OL-gull i London. Foto: Bjørn S. Delebekk
BERGEN (VG) Marit Bjørgen er Norges mest populære idrettsutøver. Men som lag er håndballjentene akkurat like populære som skijentene. Det viser en måling fra Sponsor Insight.

Denne saken handler om:

- Veldig artig å høre og selvsagt er vi stolte. Vi er en tradisjon for det norske folk i førjulstiden, sier landslagskaptein Marit Malm Frafjord til VG Nett.

Både håndballjentene og skijentene får 5,9 av 7 mulige poeng hos det norske folk. Skalaen går fra svært dårlig (1) til svært godt likt (7).

- Folk bruker ikke ytterpunktene på skalaen så ofte. Så 5,9 er meget høyt, sier Vegard Arntsen - daglig leder i Sponsor Insight.

- Ingen overraskelse

På 3. plass på listen over Norges mest populære lag kommer Petter Northug & co. på herrelandslaget i langrenn (5,7). Herrenes (5,6) og kvinnenes (5,5) skiskytterlandslag følger på 4. og 5.plass.

LES OGSÅ: Norges EM-tropp. 

- For oss er det ingen overraskelse at håndballjentene beholder sin posisjon. Men det er sterkt. Skijentene er i media gjennom stor deler av året, mens håndballjentene jo mest bli fokusert under mesterskapene i desember og når det er OL, bemerker Vegard Arntsen.

POPULÆRE: Marit Malm Frafjord og Kristine Lunde-Bergesen er godt likt av det norske folk. VG Nett møtte jentene i Bergen i dag. Foto: Hallgeir Vågenes, VG
POPULÆRE: Marit Malm Frafjord og Kristine Lunde-Bergesen er godt likt av det norske folk. VG Nett møtte jentene i Bergen i dag. Foto: Hallgeir Vågenes, VG

Marit Malm Frafjord vant med OL-gullet i London sitt sjette mesterskap for Norge. 26-åringen og resten av laget satte rekord da TV 2 hadde over 1,6 millioner seere under VM-finalen i fjor.

- Det gjelder å tenke minst mulig på at vi er så populære. En kamp er en kamp. Den spilles uansett på samme bane. Jeg hadde blitt dritnervøs hvis jeg skulle tenkt på at over en million mennesker ser på, ler Malm Frafjord.

Møter Danmark

Kapteinen har slitt litt med både en skulder og motivasjonen etter OL i London. De siste åtte dagene har hun spilt to kamper, men fikk seg en ny skuldersmell sist søndag.

Fredag kveld ser det likevel ut til at Marit Malm Frafjord entrer banen mot Danmark i Bergen.

- Jeg håper det. Det viser seg at smellen jeg fikk søndag er muskulær. På treningene har jeg trådd til for fullt i forsvar og også skutt litt angrep. Jeg tror dette går bra og at jeg kommer til EM i Serbia, sier hun til VG Nett.

Håndballjentene møter også Russland (lørdag) og Frankrike (søndag) i Haukelandshallen. 4. desember er vertsnasjonen Serbia motstander under EM-åpningen i Beograd.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport