Hovedinnhold

Håndballgutta møter Frankrike, Litauen og Tyrkia

MÅ SLÅ UNGARN: EM-kvalifiseringen er trukket, men først er det seier i VM-kvaliken mot Ungarn som gjelder for Sondre Paulsen (t.v.), Robert Hedin (i midten) og Erlend Mamelund. Foto: Aleksandar Djorovic, NTB scanpix
MÅ SLÅ UNGARN: EM-kvalifiseringen er trukket, men først er det seier i VM-kvaliken mot Ungarn som gjelder for Sondre Paulsen (t.v.), Robert Hedin (i midten) og Erlend Mamelund. Foto: Aleksandar Djorovic, NTB scanpix
De norske håndballgutta skal møte Frankrike, Litauen og Tyrkia i kvalifiseringen til EM i Danmark i 2014.

Denne saken handler om:

Norge åpner hjemme mot Tyrkia 31. oktober-1. november, så er det bortekamp mot Litauen 3.-4. november. 3.-4. april neste år er det hjemmekamp mot Frankrike, men returkamp 6.-7. april.

Kvalifiseringen avsluttes i juni med Tyrkia borte 12.-13. og hjemme mot Litauen 15.-16. De to beste lagene fra hver gruppe går til EM-sluttspillet.

Det er allerede solgt godt med billetter til håndballherrenes VM-kvalifiseringskamp mot Ungarn lørdag. Norges Håndballforbund håper på fullt hus og høyt lydnivå i Oslo Spektrum.

VM-kvalik først

Men før EM-kvalifiseringen må Norge slå tilbake etter 21-27 borte Ungarn i VM-kvalifiseringen. Returoppgjøret spilles i Oslo Spektrum lørdag, da må de norske herrene vinne med minst seks mål om de skal nå VM-sluttspillet.

Det er plass til 6600 tilskuere i lørdagens kamp, og forbundet har allerede solgt 5800 billetter.

Kirsten Birkeland i Norges Håndballforbund forteller at hun tror at tribunene vil fylles opp.

- Jeg har god tro på at vi skal fylle hallen, og samtidig skal vi gjøre alt for å få inn alle som vil på kamp, sier hun til NTB.

Norge har et vanskelig utgangspunkt etter 21-27-tap for ungarerne på bortebane søndag. Hjemmepublikummet kan bli viktig for å støtte håndballgutta fram mot storseier.

- Jeg håper de som kommer gir lyd fra seg og er en like god støtte som ungarerne var for sine spillere søndag. Vi vil gjerne ha leven og spetakkel fra første kast, sier Birkeland.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport