Hovedinnhold

Gjekstad: - Bedre enn landslagskapteinen

Larviks Isabel Blanco (34) satser på landslaget igjen

NY VÅR: Etter to gode sesonger i Larvik kommer Isabel Blanco tilbake for fullt på landslaget i neste uke. Det kan bli både EM-kvalikkamper og VM-sluttspill på strekspilleren de neste månedene. Foto: ALF ØYSTEIN STØTVIG
NY VÅR: Etter to gode sesonger i Larvik kommer Isabel Blanco tilbake for fullt på landslaget i neste uke. Det kan bli både EM-kvalikkamper og VM-sluttspill på strekspilleren de neste månedene. Foto: ALF ØYSTEIN STØTVIG
(Larvik - Fredrikstad 40-18) Hun har ikke spilt et håndballmesterskap siden 2008. Men 34 år gammel satser Isabel Blanco for Norge igjen.

Denne saken handler om:

Landslagets høst

Håndballjentene spiller i neste uke to privatkamper mot Tsjekkia (18./20.september) og en mot Slovakia (21.september). I neste måned spiller Norge to EM-kvalifiseringskamper mot Romania (23./27. oktober). I månedsskiftet november/desember spiller laget sin egen turnering på hjemmebane. VM spilles i Serbia fra 7. til 22. desember. Norge møter Spania i åpningskampen.

I går kveld feide Larvik nyopprykkede Fredrikstad av banen i høstens første hjemmekamp. Etter fem mål av Blanco. I neste uke gjør hun comeback for Norge i landskampene mot Tsjekkia.

- Heidi Løke og Isabel har vært de to beste norske strekspillerne de siste årene. Marit Malm Frafjord har slitt med en del skader. Jeg mener hun ikke har vært like bra som Isabel, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad.

LARVIK-TRENER: Ole Gustav Gjekstad. Foto: NTB SCANPIX
LARVIK-TRENER: Ole Gustav Gjekstad. Foto: NTB SCANPIX

- Det blir en subjektiv mening. Marit har jo som kaptein hatt en mye større rolle hos oss enn bare på banen. Men vi er enormt glade for at Isabel har sagt ja. Hun er en oppofrende kriger og en fantastisk personlighet, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson - som nylig ble kåret til årets kvinnetrener av det internasjonale håndballforbundet.

Klar for EM-valik mot Romania

Nå er Malm Frafjord ute med skulderskade. Det åpner veien for den rutinerte Larvik-streken.

- Nå føler jeg at det er plass for meg, sier hun til VG.

- Jeg har vært skadefri lenge, kroppen er bra og jeg har holdt et ganske høyt nivå over tid. Jeg gleder meg og satser 100 prosent på EM-kvalifiseringskampene mot Romania i oktober. Så får jeg vurdere om jeg også vil satse på VM i desember. Det er ikke utenkelig.

Hun spilte 70 landskamper fra 2004 til begynnelsen av 2009. Men så trakk Blanco seg fra landslaget av personlige årsaker.

- Jeg har aldri angret på den beslutningen.

Hun steppet inn for å hjelpe håndballjentene i OL-oppkjøringen sommeren 2012, var innom i tre oppkjøringskamper, men comebacket var ikke alvorlig selv om hun har vært reserve i flere mesterskap.

Nå er det alvor. Norge trenger erfaring i midtforsvaret. I tillegg til Malm Frafjord er både Kristine Lunde-Borgersen (gravid) og Gøril Snorroeggen (håndballpause) borte fra midtblokken som var viktig for OL-gullet i fjor.

Forserer ikke Malm Frafjord

- Vi skal ikke utelukke Marit fra VM, men vi skal heller ikke forsere noe. I denne situasjonen trenger vi en spiller som vet hva som kreves på toppnivået. Det får vi i Isabel. Hun har gjort to veldig bra sesonger i Larvik og vet hva som kreves. Det er flott at hun fortsatt er motivert som 34-åring. Vi driver en erfaringsidrett, mener Hergeirsson.

Isabel Blanco kunne ha gitt seg etter å ha vunnet det danske mesterskapet med FC Midtjylland våren 2011. Men i stedet har hun fått et solid løft i Larvik.

- Utrolig gøy. Her er alt lagt til rette for meg. Det har aldri vært morsommere å spille håndball, sier hun selv.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport