Hovedinnhold

- Zuccarello vil kreve 24-27 mill.

Agenten: - Håper på avklaring snart

FINALESPILL: Mats Zuccarello i aksjon i den fjerde finalekampen mot LA Kings. Rangers tapte finalene, men har uansett hatt en strålende sesong.
FINALESPILL: Mats Zuccarello i aksjon i den fjerde finalekampen mot LA Kings. Rangers tapte finalene, men har uansett hatt en strålende sesong. Foto: Thomas Nilsson, VG
Mats Zuccarello (26) har storspilt for "knapper og glansbilder". Nå venter det store lønnshoppet.

Denne saken handler om:

Han vil kreve 24-27 millioner kroner i årslønn og en langtidskontrakt, skriver den velinformerte New York Post-journalisten Larry Brooks.

- Jeg tror Mats får en markedsmessig lønn, sier hans agent Erik Ryman til VG.

I ishockeyligaen NHL må klubbene tilpasse seg lønnstak. Hvis de gir for eksempel Zuccarello ekstra mye i lønn, må de altså gi mindre til en annen spiller.

- Jeg har ikke satt meg helt inn hvordan situasjonen er i Rangers, men jeg har kolleger i Nord-Amerika som gjør det nå, forteller Ryman.

Rangers har bare 11 spillere under kontrakt i øyeblikket. Det betyr at det er mye som må plass i tiden fremover. Alt tyder på at Zuccarello er en av de spillerne de vil sikre seg.

- Ja, Mats trives bra i New York og har gjort en god sesong, så det ville passe bra, sier Ryman.

Zuccarello hadde 59 poeng sist sesong - men en lønn på "bare" 6,8 mill. kroner.

- Jeg regner med at vi begynner å føre diskusjoner med Rangers snart, sier Erik Ryman.

- Hvor snart kan en kontrakt være på plass?

- For Mats hadde det vært deilig om det skjedde så snart som mulig.

Sportsdirektør Glen Sather har, ifølge New York Post, ikke stort handlingsrom. Zuccarello og Derick Brassard er to som er viktig å få kontrakt med. New York Post mener at disse to til sammen vil koste Rangers 54 millioner kroner i samlede lønnsinntekter.

Den best betalte spilleren i New York Rangers er den svenske målvakten Henrik Lundqvist, som gjør 51 mill. norske kroner i året fram til 2021.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport