Hovedinnhold

Zucca villig til å senke lønnskravet for NHL-spill

** Den norske hockeyproffen sier han blir i New York Rangers «uansett»

RANGER: Mats Zuccarello Aasen er inne i sin andre periode i New York Rangers. Her varmer han opp før en hjemmekamp i april i år. Foto: Thomas Nilsson, VG
RANGER: Mats Zuccarello Aasen er inne i sin andre periode i New York Rangers. Her varmer han opp før en hjemmekamp i april i år. Foto: Thomas Nilsson, VG
Mats Zuccarello (25) får trolig ikke den lønnen han ønsker i New York Rangers.

Denne saken handler om:

Den norske NHL-stjernen er fortsatt ikke enig med New York Rangers om ny kontrakt. Partene har nå ni dager på å bli enige, om de skal unngå at et uavhengig panel fastsetter lønnen.

En slik megling er ikke en gunstig løsning for hverken Rangers eller Zuccarello. For i forkant av avgjørelsen, skal begge parter argumentere for sin sak.

Det har tidligere skapt varige sår i forholdet mellom klubb og spiller.

- Det blir Rangers uansett, sier imidlertid Mats Zuccarello til VG på telefon fra ferie i Spania.

Penger til Stepan

Han ser ikke noen nevneverdige problemer med å gå inn i en slik megling, selv om det hadde vært «ålreit bare å bli ferdig med det».

Nordmannen har hatt en kontrakt som var verdt 4,4 millioner kroner i året. Etter det VG forstår, mener «Zucca» og agent Erik Ryman at han nå fortjener 12 millioner. Men klubben skal ikke være villig til å bla opp så mye.

- Skjønner du at Rangers nøler litt?

- Klubben har ikke så mye penger. De må få på plass en tropp, og jeg er ikke den viktigste spilleren. Samtidig må jeg få ut det jeg føler at jeg fortjener. Det er ikke nødvendigvis Rangers uenige i, heller, sier nordmannen.

Problemet er at klubben bare har 3,3 millioner dollar, eller drøye 20 millioner kroner, igjen av det årlige lønnstaket sitt.

Og selv om nordmannen er ønsket videre, er det først og fremst stjernesenteren Derek Stepan (23) amerikanerne må få plass til.

Kan ofre seg

Da blir det lite penger igjen til «Zucca».

- Det kan hende jeg må ofre meg og ta mindre lønn, sier Zuccarello.

Rangers kan midlertidig overstige lønnsbudsjettet med ti prosent (cirka 35 millioner kroner), men må da etter hvert kvitte seg med spillere for å komme under lønnstaket igjen.

Flere har spekulert i om Rangers vil signere en langvarig kontrakt, og derfor slippe unna med mindre lønnsutgifter per år. Det skjer neppe, ifølge Zuccarello.

- Det kan godt hende jeg signerer bare for ett år, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport